Erhverv

Coca-Cola tackler sukkerskat med mindre flasker til højere priser

Det bliver gammel cola på nye flasker, hvis Coca-Cola skal tilpasse sig Storbritanniens afgift på sukker.

Sidst, Coca-Cola ændrede i deres hemmelige opskrift, var i 1985. "New Coke", som det hed, viste sig at være en forretningsmæssig katastrofe. Foto: Thomas Borberg

Frem for at tilsætte mindre sukker i deres produkt, vil Coca-Cola fremover sælge mindre flasker. Til højere priser.

Det skriver The Guardian.

Ændringerne er en konsekvens af Storbritanniens afgift på sukker, som er initieret af overhængende bekymringer for udviklingen i børnefedme og derfor retter sig mod sukkerholdige drikke som Red Bull, Irn Bru og Coca-Cola. Men det kommer ikke til at gå ud over den hemmelige opskrift i den brune sukkereliksir.

»Folk elsker smagen, og de har sagt, at vi ikke skal ændre den,« siger en talsperson fra Coca-Cola til den britiske avis.

I stedet skrumper en 1,75 liters flaske til 1,50 liter og stiger samtidig med ca. halvanden krone. Halvlitersflasken bliver der ikke ændret ved. Til gengæld stiger prisen med over en krone. Prisen på en halv liter cola i Stobritannien er steget 25 pct. på få måneder.

Et andet produkt, som rammes af den omtalte 'sukkerskat', er læskedrikken Irn Bru, som i Skotland sælger mere end både Coke og Pepsi. Her har man besluttet sig for fremover at hælde et nyt, mindre sukkerholdigt produkt i flaskerne. Et træk, som ikke just er faldet i god jord hos forbrugerne, der er begyndt at hamstre den originale vare.

Fra april vil sodavandsfabrikanter blive pålagt et gebyr på halvanden krone pr. liter i produkter, som indeholder 5 gram sukker eller mere pr. 100 ml. Det kommer til at ramme hver femte solgte drik i Storbritannien.

Læs også