Erhverv
BREAKING

Turisterne strømmer til Danmark, men synes vores nabolande er bedre

Erhvervsministeriet er netop udkommet med en omfattende rapport om dansk turismes tilstand.

2016 viste sig at være et rekordår for besøg af udenlandske turister, hvor antallet af udenlandske overnatninger steg til det højeste antal i 20 år med 26,1 mio. udenlandske overnatninger. Arkivfoto: Simon Fals.

Det går godt for dansk turisme.

Det viser en ny rapport fra Det Nationale Turismeforum, der er nedsat af Erhvervsministeriet. 

Rapporten baserer sig på omfattende turistdata fra 2016, og det pågældende år blev der foretaget mere end 51,5 mio. overnatninger i Danmark. Det var en stigning på 4,7 pct. fra året før.

Faktisk viste 2016 sig at være et rekordår for besøg af udenlandske turister, hvor antallet af udenlandske overnatninger steg til det højeste antal i 20 år med 26,1 mio. overnatninger.

»Det er dejligt at se, at dansk turisme fortsætter sin fremgang, men vi ser også, at flere af vores nærmeste konkurrenter formår at trække rigtig mange udenlandske turister til sig. Hvis ikke Danmark skal blive efterladt på perronen, når væksttoget kører, så skal dansk turisme have styrket vilkårene for at konkurrere om de internationale turister,« udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i forbindelse med rapporten.

Ministernen hentyder særligt til, at rapporten samtidig fastslår, at lande som Irland, Norge og Holland har en højere turistsucces end Danmark. Her er Norges turistvækst målt på overnatninger bl.a. steget næsten dobbelt så meget som Danmarks.

Rapporten baserer sig på interviews med mere end 5.000 udenlandske turister, og den fastslår desuden, at turisterne generelt er tilfredse med deres ophold her i landet.

Ikke desto mindre bliver Danmark også her slået af flere af vores nabolande i Nordeuropa og Norden, når det kommer til turist-tilfredsheden.

Her taber dansk turisme særligt terræn, når det kommer til service og udvalg i forbindelse med seværdigheder og museer. De udenlandske turister mener nemlig ikke, at udvalget af shopping, indkøbsmuligheder og kultur- og fritidsaktiviteter er stort nok i Danmark.

I den anden ende af skalaen er turisterne derimod meget tilfredse med kvaliteten af de danske stande og spisesteder, der slår alle vores nabolande i tilfredshed.

Læs også