Erhverv

Englands landstræner klemmes fra flere sider

Gareth Southgate sender et ungt hold til VM i Rusland. Kun en tredjedel af hans spillere får regelmæssigt kampe i Premier League.

Belgien, Tunesien og Panama er Englands og landstræner Gareth Southgates modstandere ved VM. Foto: AP

Udfordringen er voldsom for Gareth Southgate, landstræner for England, ved VM-slutrunden i Rusland til sommer. Kun cirka en tredjedel af hans bruttotrup får hver uge spilletid på førsteholdene i Premier League. Og alligevel kan han og landsholdet se frem til tårnhøje forventninger, når VM-kampene nærmer sig.

»Vi ved ikke, hvad der vil være en succes for os ved VM i Rusland. Historisk set er succesfulde VM-hold vel 27-28 år i snit, vi kommer med et noget yngre hold. Selv i England, hvor forventningerne normalt er utroligt store, er der en forståelse af, at dette hold er ved at vokse. Der er spændende unge spillere, men måske skal de have lidt tid til at udvikle sig. Det er ikke en konsekvens af mit arbejde, men af alle i systemet, klubberne, trænerne, hele talentsystemet,« siger Gareth Southgate, der tirsdag var i Danmark for at holde oplæg om en ny engelsk talentstruktur for danske klubber og Dansk Boldspil-Union...

Læs også