Erhverv
BREAKING

Warren Buffett advarer: Det vil ende helt galt for kryptovalutaer

Verdens mest succesfulde investor holder sig langt væk fra bitcoin og de andre digitale kryptovalutaer. De ender næsten helt sikkert galt, mener han.

Warren Buffett har ikke meget fidus til nymodens pjat som kryptovalutaer. Han vil slet ikke røre ved dem.

Han har investeret i meget andet – med kæmpe succes. Men der ligger ikke bitcoins i skattekisten hos Warren Buffett, direktør for konglomeratet Berkshire Hathaway og udpeget som verdens mest succesfulde investor.

Det afslører den 87-årige rigmand i et interview med tv-stationen CNBC.

Bitcoin og en stribe andre kryptovalutaer er – som nok bekendt – eksploderet i værdi det seneste halve år og blev ramt af rødglødende interesse i slutningen af 2017. Og hypen er stadig så enorm, at firmaer bare ved at sige, at de vil lancere deres egen kryptovaluta kan fordoble aktiekursen. Det skete i hvert fald for Kodak.

Men Warren Buffett gider ikke at have noget med kryptovalutaerne at gøre. Hverken at købe nogen, eller at satse på at prisen på dem falder igen.

»Jeg kommer i problemer nok med de ting, jeg mener at vide noget om. Hvorfor i alverden skulle jeg så investere i eller shorte noget, jeg ikke ved noget om,« spørger han retorisk i interviewet.

Det hele er nemlig på vej mod afgrunden, vurderer han.

»Jeg kan sige næsten med sikkerhed, at de vil ende galt,« siger han.

Hvornår eller hvordan kan han ikke sige – kun at det vil gå ned ad bakke med hele konceptet.

Warren Buffett har gennem årene samlet sig en formue på især investeringer, der har gjort ham til verdens tredjerigeste mand, lige i hælene på Bill Gates. Buffett er nu god for 542 mia. kr. og skulle dermed nok kunne klare sig, hvis han satsede et par milliarder på bitcoins og tabte.

Bitcoin-kursen er ikke på samme højder som i midten af december, men har siden da mere eller mindre stabiliseret sig på et lidt lavere niveau. Dagens pris pr. bitcoin lyder på 89.168 kr., så har man for et år siden investeret i valutaen, der ikke er bundet op på nogen centralbank eller guldbeholdning, har man fået pengene mere end 18 gange igen.

Læs også