Erhverv

Pandora må skrue tempoet ned i smykkesalget

Overblik: Omsætningen skal stige med 7-10 pct. årligt frem til 2022. Sådan lyder en ny strategi som Pandora præsenterer i næste uge.

Anders Colding Friis er adm. direktør for smykkekoncernen Pandora. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Den danske smykkegigant Pandora er udfordret og selskabs aktie får tæsk fra morgenstunden torsdag. Selskabets topchef Anders Colding Friis erkender i en meddelelse til aktiemarkedet, at skuffer. Koncernen har på tirsdag såkaldt kapitalmarkedsdag, hvor den vil fremlægge planer for de kommende år. Men allerede i dag er der løftet lidt af sløret. Dog uden at aktiemarkedet reagerer positivt. Pandora-aktien falder torsdag morgen med 10 pct.

Tallene: Pandora kommer 6. februar med årsregnskab for 2017, men som optakt til næste uges møde med aktieanalytikere og investorer har selskabet udsendt tal for udviklingen i 2017. De viser, at Pandora ikke lever ikke op egne forventninger om en omsætning i det forløbne år på 23-24 mia. kr. Selskabet rammer lige under med en omsætning på 22,8 mia. kr. På indtjeningsiden forventede Pandora selv en driftsmargin, Ebitda, på 38 pct. - men den blev for 2017 på 37,3 pct...

Læs også