Erhverv

Tysk storkoalition vil overhale Danmark

Efter næsten fire måneder uden regering skulle Angela Merkel og de tyske socialdemokrater være tæt på at finde sammen. Den vil droppe 2020-målet for CO2-udledning men til gengæld hæve det grønne ambitionsniveau betydeligt for 2030.

Foto: Wolfgang Kumm/AP

Morgenfriske tyskere vågnede nytårsdag op til noget, de aldrig før havde oplevet. En kombination af stærk vind og et lavt forbrug som følge af det faktum, at størstedelen af landsmændene klokken 6 om morgenen fortsat sov branderten fra nytårets Feuerzangenbowle ud, betød at det tyske elforbrug for første gang nogensinde var dækket 100 pct. af vedvarende energi. 85 pct. vind pyntet med lidt hydrokraft og biomasse.

Efterhånden som resten af af befolkningen fik øjne, blev der dog atter startet op for de tyske kulkraftværker. For selv om vindkraften sidste år slog rekord ved at dække 36,1 pct. af elforbruget, så har tyskerne fortsat stor brug for deres fossile kraftværker til at dække efterspørgslen. I en sådan grad, at det der længe har været en ufortalt sandhed, gled ud i offentligheden: At Tyskland ikke når sit 2020-mål for CO2-reduktioner...

Læs også