Erhverv

Facebook afviser påstand om spin: Derfor skruer vi ned for medier

Når Facebook skruer ned for distributionen af opslag fra professionelle, vil det ramme virksomheder og medier ens, siger Facebooks nordiske kommunikationschef, der ikke vil sætte tal på, hvor mange procent rækkevidden vil dykke.

Udskiftningen blandt medarbejderne er meget høj i tech-industrien. Er gennemsnitlig ansat hos Facebook bliver kun i sit job i 2,02 år inden vedkommende søger videre. Foto: Timur Emek/AP Photo/dapd

Det har regnet med spørgsmål, kommentarer og meninger i offentligheden efter, Facebook natten til fredag meddelte, at koncernen er på vej med en større opdatering af algoritmen, der styrer nyhedsrullen. Det vil betyde færre posts fra virksomheder og medier og mere plads til opslag fra venner og familie.

Ifølge Marc Zuckerberg sker det for at vende mere tilbage til rødderne som ægte socialt netværk, der fremmer relationer mellem mennesker – mindre end forbrugere og virksomheder. Ifølge kritikere sker det for at kapitalisere mere på den dominerende og magtfulde globale distributionskanal. ..

Læs også