Erhverv

Goldman Sachs-chef frastjålet vin for millioner

Nummer to i den amerikanske investeringsbank mistede 100 flasker vin til en værdi af over 7 mio. kr. Vinen blev stjålet af chefens egen assistent.

Dyre vine er samlerobjekt for også en af topcheferne i Goldman Sachs. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er ramt af en skandalesag om tyveri af vin for millioner. Den personlige assistent for nummer to i koncernen, vicepræsident David Solomon, er sigtet for at stjæle vin fra sin egen chef.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Assistenten blev arresteret tirsdag aften i Los Angeles og sigtet onsdag ved en domstol i New York.

Den tidligere assistent har angiveligt stjålet 100 flasker vin, der har en samlet værdi af 1,2 mio. dollars - ca. 7,3 mio. kr. Han arbejdede for David Solomon i årene 2008-2016, mens vinen ifølge retsdokumenter skulle være stjålet i perioden 2014-16.

David Solomon har angiveligt en vinkælder med plads til 1.000 flasker i sin luksusbolig på Manhattan, New York.

Blandt de stjålne flasker er vin fra den franske producent Domaine de la Romanee-Conti. De regnes ifølge sigtelsen som nogle af verdens »bedste, dyreste og mest sjældne vine«.

Assistenten skulle angiveligt under alias-navnet »Mark Miller« have forsøgt at sælge flaskerne til en vinforhandler i North Carolina.

Investeringsbanken Goldman Sachs er her i landet bl.a. kendt som køber af Dong Energy - nu Ørsted.

Læs også