Erhverv

Norge vil gøre alle kortdistancefly 100 pct. elektriske

Alle flyvninger, der er tager op til halvanden time skal flyves af fuldkommen elektriske luftfartøjer, lyder det fra Norges lufthavnsmyndighed.

PEDERSEN MIKKEL BERG

Norge sigter mod at blive det første land i verden til at gøre alle landets kortdistancefly fuldkommen elektriske i 2040.

Det skriver The Guardian.

Dag Falk-Petersen, der er administrerende direktør for Norges offentlige lufthavnsmyndighed, Avinor, offentliggjorde onsdag, at alle landets kortdistancefly skal være 100 pct. elektriske i 2040.

- Vi tror, at alle flyvninger, der er op til halvanden time, kan flyves af luftfartøjer, der er fuldkommen elektriske, siger Dag Falk-Petersen til The Guardian.

Dag Falk-Petersen påpeger desuden, at de elektriske fly skal flyve alle indenrigsruter og ruterne til de skandinaviske naboers hovedstader.

Avinor planlægger i den nærmeste fremtid at lancere et licitationstilbud til at teste en kommerciel rute, der skal flyve med et lille elektrisk fly med plads til 19 passagerer. Testen forventes at begynde i 2025.

Dag Falk-Petersen vurderer, at målet for elektriske flyrejser kan være løsningen på luftfartsindustriens negative påvirkning på miljøet.

Læs også