Erhverv

Supermarkedskæde vil udvide efter syv års pause

Én forkert butiksåbning kan tage livet af Løvbjerg, siger direktøren. Men han vil have flere butikker på landkortet.

Løvbjerg har 16 supermarkeder vest for Storebælt, men pønser nu på at åbne flere. Arkivfoto: Gorm Olesen

Den familieejede supermarkedskæde Løvbjerg, der driver 16 butikker vest for Storebælt, er klar til at udvide.

Efter syv års pause med butiksåbninger - og et par år med større millionunderskud - har kæden fået styr på indtjeningen. Det har givet mulighed for at investere i de eksisterende butikker, og flere butikker er på tegnebrættet.

Det siger adm. direktør Jesper Due til Dansk Handelsblad.

»Vi vil ikke deltage i en hovedløs kamp om nye placeringer, for åbner vi bare en butik på en forkert placering, kan det tage livet af hele kæden. Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have flere butikker, og jeg håber seriøst, at vi i løbet af året kan løfte sløret for flere end en ny butik,« siger Jesper Due til Dansk Handelsblad.

Fra 2012-2014 tabte Løvbjerg mere end 20 mio. kr. Men de seneste to år har der stået millioner på bundlinjen, når alle regninger var betalt. Det åbner nye muligheder for kæden, der er ejet af Erik og Carsten Løvbjerg.

Løvbjerg har base i Horsens og havde i 2016 gennemsnitligt 367 fuldtidsansatte. Kædens historie går helt tilbage til 1926, da Christian Løvbjerg åbnede sin første købmandsbutik i Horsens.

Siden opstarten har Løvbjerg været en familieejet virksomhed og tidligere dansk partner i discountkæden Rema 1000, som Løvbjerg ejede 50 pct. af indtil 2003.

Læs også