Erhverv

Amazon jagter nyt hovedsæde og 50.000 ansatte

Onlinekæmpen har efter en budkrig nu 20 millionbyer i spil til et ekstra hovedkvarter.

Amazon breder sig ud i Nordamerika. Foto: Elaine Thompson/AP

Den amerikanske nethandelsgigant Amazon er ombejlet i USA og Canada. Koncernen har planer om et bygge et hovedkvarter nummer to – med 50.000 arbejdspladser og til en samlet investering på ca. 30 mia. Kr.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters og fremhæver, at Amazon har skåret en lang liste ned efter en budkrig mellem byerne. Og den er nu barberet til 20 mulige placeringer.

På den opdaterede liste er Toronto i Canada samt 19 byer i USA. Blandt dem er New York City, Los Angeles, Chicago and Washington D.C. Med på listen er også mindre byer som Raleigh i North Carolina og Columbus i Ohio.

Amazon har hovedsæde i Seattle men ønsker også en ekstra placering til de store funktioner i kocernen. Amazon’s ledelse har fastslået, at der bliver truffet en beslutning i løet af 2018.

Ud over jagten på et hovedkvarter nummer to har Amazon bebudet, at koncernen snart åbner et nyt et stabskontor i Vancouver, Canada - tæt på Seattle.

En anden amerikansk gigant, Apple, har tidliger i denne uge annonceret, at koncernen er på vej med en milliardinvestering i et nyt campus i USA med 20.000 arbejdspladser.

Læs også