Erhverv

Her er de mest rettidige flyselskaber

Lettiske Airbaltic er bedst til at overholde planen.

Airbaltic er verdens mest rettidige flyselskab.

Det lettiske flyselskab Airbaltic er verdens mest rettidige ifølge OAG Aviation Worldwide, et britisk firma, der samler data om luftfart. Flyselskabet havde en rettidighed på omtrent 90 pct. sidste år, hvilket vil sige, at 90 pct. af selskabets flyvninger lettede eller ankom indenfor 15 minutter af den planlagte tid.

Det mest rettidige lavprisflyselskab er Vueling Airlines, der har base i Spanien. Godt 85 pct. af selskabets flyvninger i 2017 landede eller lettede til tiden, hvilket rækker til en syvendeplads på listen over de mest rettidige flyselskaber. SAS havde en rettidighed på knap 81 pct., hvilket ikke rækker til en plads blandt de 20 mest rettidige flyselskaber, men dog gør det til det niendemest rettidige selskab i Europa.

OAG har også kigget på, hvilke af verdens lufthavne, der havde havde flest flyvninger til tiden i 2017. Blandt de store lufthavne med mere end 10 mio. afrejsende passagerer om året klarede Osaka i Japan sig bedst med en andel af rettidige afgange og landinger på knap 89 pct. Københavns Lufthavn havde en rettidighed på godt 82 pct.

Læs mere om luftfart på jyllands-posten.dk.

Læs også