Erhverv

Skrantende møbelkæde klar med nyt navn

Hård konkurrence får Møbelkæden til at skifte koncept. Et nyt navn er en del af kædens forvandling.

Møbelkæden har lukket 10 butikker på fem år. Nu skal en ny strategi vende udviklingen. Screenshot.

Den landsdækkende møbelkæde Møbelkæden skifter navn, logo og strategi i et forsøg på at standse blødningen af butikker og samtidig tage kampen op med kædens større konkurrenter.

Møbelkædens knap 40 butikker kommer fremover til at hedde Hjemme Hos. Det er en del af den forvandling, som skal vende udviklingen i den skrantende møbelkæde.

»Det er jo ikke sådan, at danskernes smag og stil er den samme alle steder, så hjemme hos den enkelte lokale møbelhandler skal der være mulighed for at have andet end et standardiseret sortiment,« siger kædedirektør Lene Witt Johansen til branchemediet Wood Supply.

Tidligere på året fyrede Møbelkæden sin direktør, Henrik Rydeberg Jensen, og skiftede ham ud med Lene Witt Johansen, der kom fra en stilling hos møbelkæden Garant.

Og hun har fået medlemmernes opbakning til at skaffe møbelkæden et mere nutidigt og friskt brand. Det skal øge kendskabsgraden blandt danskere samt gøre det mere attraktivt for nye møbelhandlere at blive en del af kæden.

På fem år er godt 10 Møbelkæden-butikker forsvundet. Flere butikker i kæden er lukket, fordi et generationsskifte ikke kunne gennemføres.

Med det nye koncept får Hjemme Hos-butikkerne mulighed for at fortsætte som selvstændige med plads til lokale valg. Men butikkerne rykker også tættere sammen og forpligter sig til at stille 400 kvm gulvplads til rådighed til et fællessortiment, som kædekontoret køber ind, skriver Wood Supply.

Til foråret åbner Hjemme Hos også en ny webshop.

Udover kendte møbelkæder som Ikea, Jysk og Daells Bolighus skal Hjemme Hos konkurrere med Møblér, en frivillig kæde af selvstændige møbelforretninger, som ligger fordelt over hele landet.

Til gengæld forsvinder en anden rival, den frivillige møbelkæde Garant Møbel, hvis 16 butikker lukker. Møbelbutikkerne i Garant skal ikke forveksles med gulv- og gardinkæden Garant, der har mere end 50 butikker herhjemme.

Læs også