Erhverv

Industrigiganten General Electric får kvartalsunderskud på 60 mia. kr.

Industrigiganten General Electric har offentliggjort et underskud på 60 mia. kr. Koncernens omsætning falder, og ledelsen har bebudet store fyringsrunder og frasalg.

Hæderkronede General Electric har leveret et af alletiders største underskud. Minus 60 mia. kr. i fjerde kvartal 2017. Foto: Richard Drew/AP

Et af verdens største selskaber, amerikanske General Electric Co, har i dag offentliggjort et omsætningsfald på 5 pct. og et underskud på 60 mia. kr. for fjerde kvartal 2017.

Det gigantiske underskud skyldes en dårlig udvikling i driften samt hensættelser på hele 36 mia. kr. til tab i finansselskabet GE Capital. Derudover har skattereformen udløst en ekstraregning til GE.

GE's ledelse har annonceret 12.000 fyringer og frasalg af flere enheder for at vende udviklingen.

Mens resten af aktiemarkedet det seneste år har været i festhumør, er GE-aktien faldet 43 pct. til det laveste niveau i seks år.

En af de store skuffelser i kvartalsregnskabet er GE's energidivision, hvor overskuddet er faldet 88 pct., skriver Reuters. Omsætningen i divisionen er faldet 15 pct., og ordrebogen er blevet tyndere.

GE, der rummer mange forretningsområder, rapporterer også om faldende indtjening i olie-, gas- og transport-aktiviteterne. Til gengæld har der været fremgang for koncernens aktiviteter inden for grøn energi, luftfart og sundhed.

Det er ikke givet, at GE har ramt bunden endnu. I forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet, har selskabets ledelse i dag oplyst, at den uafhængige kontrolmyndighed Securities and Exchange Commission har indledt en undersøgelse af visse forhold i blandt andet GE's forsikringsaktiviteter. Ifølge Bloomberg oplyser GE's koncernfinansdirektør, at selskabet ikke er »specielt bekymret« over undersøgelserne. De vedrører blandt de forhold, som for nylig fik GE til at hensætte 36 mia. kr. til tab i GE Capital.

Læs også