Erhverv
BREAKING

Berømte rigmænd og klubejere er blandt navnene på Trumps liste

Rigmændene bag fodboldklubberne Arsenal FC og Chelsea FC er begge på den liste over russiske oligarker med tætte forbindelser til Kreml, som USA har offentliggjort. Det samme er ejeren af basketball-holdet Brooklyn Nets.

Mikhail Prokhorov, ejeren af basketball-holdet Brooklyn Nets. Foto: Seth Wenig/AP Images.

Mikhail Prokhorov, Alisher Usmanov og Roman Abramovich har en del tilfælles.

De er alle svimlende rige, deres baggrund er russisk og alle tre har købt sig ind i nogle af verdens mest kendte sportshold.

Nu kan trioen føje endnu en fællesnævner til listen: De optræder alle tre på den liste over russiske politikere, embedsmænd og forretningsmænd, der har tætte forbindelser til magtens centrum i Kreml, som USA offentliggjorde mandag.

Ifølge Trump-regeringen er det ikke en egentlig sanktionsliste, men omvendt har Det Hvide Hus heller ikke afvist, at navnene på overvågningslisten kan blive ramt af fremtidige amerikanske sanktioner, skriver CNN.

Listen, som præsidet Putin har omtalt som »et fjendtligt skridt«, indeholder 114 politiske personer og 96 russiske oligarker og rigmænd, der alle er gode for over 1. mia. dollars.

Og blandt navnene optræder nogle af de mest prominente russiske rigmænd, der også er kendt blandt sportselskere verden over.

Mikhail Prokhorov, der ejer NBA-holdet Brooklyn Nets, er blandt navnene på listen. 52-årige Prokhorov, der har tjent sin formue i metal- og råvareindustrien gennem selskabet Norilsk Nickel, har selv en fortid på den politiske scene.

Han stillede i 2012 op til det russiske præsidentvalg, hvor han med knap 8 pct. af stemmerne kom ind på en tredjeplads. Ifølge Forbes er han god for knap 9,1 mia. dollars.

En anden prominent herre på listen er Alisher Usmanov, der ejer omkring en tredjedel af London-klubben Arsenal FC.

Ifølge Forbes er han god for omkring 16 mia. dollars, som især er tjent i mineindustrien.

Få kilometer fra Arsenals hjemmebane finder vi en anden russisk rigmand, som Trump-administrationen også holder et vågent øje med, nemlig Roman Abramovich, der siden 2003 har skudt gigantiske summer ind i Premier League-klubben Chelsea FC.

Ifølge Forbes er Abramovichs formue omkring 9,1 mia. dollars værd.

Listen over personer med tætte forbindelser til præsident Putin og Kreml er udarbejdet efter ønske fra Kongressen i USA. Ønsket kommer efter russernes indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Læs også