Erhverv

Først sloges de om milliarder: Nu kræver Skat igen penge af Microsoft

I denne uge har Skatteministeriet og Microsoft været til forhandling i Østre Landsret i en sag, hvor Skat har sagsøgt it-giganten.

Microsoft kan snart blive dømt til at betale et trecifret millionbeløb til den danske statskasse. Foto: Imaginechina via AP

For nogle år siden sloges Skat og it-giganten Microsoft i det, der dengang blev kaldt danmarkshistoriens største skattesag.

Sagen havde udgangspunkt i Microsofts køb af danske Navision og endte med, at Microsoft betalte et milliardbeløb til den danske statskasse.

Nu er parterne så igen røget i totterne på hinanden.

I disse dage mødes Skatteministeriet og it-giganten Microsofts advokater til forhandling i Østre Landsret. Denne gang kræver Skat næsten 308 mio. kr. af Microsoft.

Det viser en aktindsigt, Finans har fået i sagens processkrift.

Så meget har Microsoft betalt for lidt i Skat ifølge Skatteministeriet:

  • 2004: 36,7 mio. kr.
  • 2005: 66,5 mio. kr.
  • 2006: 113 mio. kr.
  • 2007: 91,3 mio. kr.

Kilde: Oplysninger fra processkrift i sagen mellem Skat og Microsoft Danmark

Sagens baggrund er, at Skat ikke mener, at Microsoft har betalt korrekt skat i årene 2004 til 2007 i forhold til såkaldt transfer pricing.

Det er en betegnelse for virksomheders interne handler på tværs af landegrænser, som skal foretages på armslængdevilkår. Altså skal priser og vilkår være i overensstemmelse med, hvad der ville blive aftalt mellem uafhængige parter i en handel.

Microsoft Danmark udførte fra 2004 til 2007 markedsføring for et irsk søsterselskab. Men Skat mener ikke, at Microsoft Danmark er blevet honoreret korrekt for dette.

Derfor mener Skat heller ikke, at Microsoft har betalt korrekt skat i årene, og det har altså nu ført til kravet mod Microsoft.

Hvis ikke Skat får medhold i sagen, håber den i stedet, at sagen skal sendes til ny behandling i Skat.

Microsoft kræver frifindelse med henvisning til, at både Sverige, Norge og Finland enten har tabt eller opgivet lignende sager mod it-giganten.

Der falder dom i sagen den 28. marts.

Læs også