Erhverv

Ørsted-topchef indkasserer millionbonus

Børsnoteringen af Ørsted forgylder direktionen. Ørsteds adm. direktør har i 2017 opnået et lønhop på 2,3 mio. kroner - primært fordi han har valgt at blive i sit job.

Henrik Poulsen har tjent markant flere penge på at være topchef i Ørsted i 2017. Foto: Martin Lehmann Foto: Martin Lehmann

Knap 2 mio. kroner er tikket ind på topchefen for Ørsted A/S Henrik Poulsens lønkonto i 2017, alene fordi han er blevet siddende i direktørstolen i energiselskabet. Det fremgår af Ørsteds årsregnskab.

Helt præcist lyder direktørens fastholdelsesbonus på 1,9 mio. kroner. Bonussen blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i maj 2016 - få uger før Ørsted, som dengang hed Dong Energy, kom på børsen. Bonussen er med til at sende Henrik Poulsens samlede lønpakke op med i alt 2,3 mio. kroner i 2017 i forhold til året før. Det er en stigning på 17 pct. i forhold til 2016. Han har i alt tjent 15,9 mio. kroner i 2017.

I lønhoppet ligger også godt en halv mio. kroner mere på den faste løn, som nu ligger på 10 mio. kroner. Han har desuden tjent lidt mere på den resultatbaserede, kontante incitamentsordning. Ørsted kalder selv den faste løn for konkurrencedygtig, men ikke markedsledende i forhold til tilsvarende børsnoterede, danske selskaber med en international forretning.

Bonussen for ikke at sige farvel og tak til Ørsted ligger på 20 pct. af, hvad den faste årsløn lå på 1. juli 2016. Den er indført for at fastholde direktionen efter børsintroduktionen. Også Ørsteds finansdirektør, Marianne Wiinholt, er omfattet af bonusordningen. Hvis direktørduoen fortsat sidder i deres stillinger i Ørsted 1. september 2018, vil de igen indkassere fastholdelsesbonussen.

Marianne Wiinholt har fået 1 mio. kroner i bonus for at blive i sit job i 2017. Hun tjente i alt 8,3 mio. kroner i 2013 mod 7,5 mio. kroner året før.

Mens direktionen har fået en ekstraordinær bonus og også har fået en lønstigning på den faste løn, ligger grundvederlaget til bestyrelsensformanden og den øvrige bestyrelse på samme niveau som i 2016. Samlet set har bestyrelsen fået 4,9 mio. kroner for deres bestyrelsesarbejde i 2017.

Læs også