Erhverv

SAS kigger på nye ruter til USA

Erhvervskunder efterspørger de amerikanske destinationer.

Flyselskabet SAS har udtrykt interesse for at åbne flere langrute-destinationer til USA. 
Foto:Mathias Løvgreen Bojesen

En tilbagevending til Seattle, en rute til Detroit  og en genoptagelse af ruten fra Skandinavien til Houston er langrute-destinationer, som store erhvervskunder efterspørger.

Flyselskabet SAS har ved et møde for en række indbudte danske rejsebureauer udtrykt interesse for at komme disse kunder i møde. Det skriver Standby Danmark.

»Vi får jo mange henvendelser og forslag til nye ruter fra vores egen salgsafdeling, fra lufthavne og store firmakunder,« sagde Aron Backström fra SAS' network-afdeling, da han tirsdag præsenterede SAS' nye gøremål.

Han understregede dog, at der endnu ikke er tale om en konkret åbning af de nævnte destinationer.

Overvejelserne om nye ruter indgår i SAS' fremtidsplaner, der også omhandler den igangværende tilgang af nye fly, heriblandt den nye version af Airbus A330, Enhanced og de otte nye Airbus A350, som SAS vil modtage i 2019.

Flyselskabet har tidligere tilbudt ruter mellem København og Seattle, ligesom selskabet i 2014 prøvede at få gang i en rute mellem Stavanger i Norge og Houston i Texas.

SAS er det største flyselskab i Skandinavien og har knap en tredjedel af kapaciteten i Danmark, Norge og Sverige. Flyselskabet havde i sommeren 2017 mere end 60 sæsonruter.

Læs også
Top job