Erhverv

Barnestjernes burgerkæde ramt af konkurser og lukninger

Burgerkæden WeDoBurgers havde for et par år siden store ambitioner. Nu prøver kæden at finde sig selv.

Daniel Sørensen, der her ses i forgrunden, blev et ungdomsidol under kunstnernavnet Danny Kool i slutningen af 1990'erne. For tre år siden åbnede han burgerkæden WeDoBurgers, som den seneste tid har mødt problemer. I baggrunden ses Christoffer No, der også er medejer af WeDoBurgers. Foto: Ida Munch

Fra store armbevægelser til restaurantlukninger, manglende lønudbetaling og konkurser.

Sådan har det udviklet sig for burgerkæden WeDoBurgers, hvis direktør, medstifter og medejer er Daniel Sørensen. Han blev et ungdomsidol i sin barndom i 1990'erne, da han rappede under kunstnernavnet Danny Kool.

I 2015 åbnede WeDoBurgers sin første restaurant i Aarhus. Siden åbnede WeDoBurgers restauranter i flere danske byer og havde et håb om at gøre kæden landsdækkende.

Men i løbet af de seneste måneder er WeDoBurgers-restauranterne i Esbjerg og på Islands Brygge lukket, og selskaberne bag er gået konkurs, fordi der ikke var likvider nok til at udbetale løn til medarbejderne.

Derudover lukkede Aarhus-restauranten også i 2017, så burgerkæden nu er reduceret til to restauranter i Aalborg.

»To af vores nyåbnede butikker præsterede desværre ikke som forventet. Dette skyldes ifølge vores egen research først og fremmest forkert beliggenhed for de to restauranter. Vi trak stikket på de to restauranter efter måneder, hvor ejerkredsen ad flere omgange skød kapital ind for at holde dem i live,« skriver Christoffer No, direktør i og medejer af WeDoBurgers, i en mail til Finans.

Han fortæller, at kæden tog et stort sats ved at åbne tre restauranter på to måneder, samtidig med at kæden sænkede sine priser for at være konkurrencedygtig i forhold til andre burgerkæder.

Ifølge Christoffer No har WeDoBurgers brugt det seneste kvartal på at finde sig selv igen, og fokus er nu på de to tilbageværende restauranter i Aalborg.

Men trods tilbagegangen kan der godt komme flere WeDoBurgers-restauranter rundt om i landet i den kommende tid, forklarer han.

»Vi har modtaget overvældende mange henvendelser i forhold til franchise-restauranter, hvilket er noget, vi undersøger muligheden for i de kommende måneder,« skriver Christoffer No.

WeDoBurgers-kæden har endnu ikke givet overskud, og 2017-regnskabet forventes også at vise et underskud, fortæller Christoffer No.

I 2018 forventer burgerkæden et overskud, ligesom det er planen at genåbne en restaurant i Aarhus.

Udover Christoffer No og Daniel Sørensen har også den nordjyske erhvervsmand Henrik Klindt Petersen en ejerandel i WeDoBurgers. Sidstnævnte købte sig ind i kæden i 2016 og er nu hovedaktionær i virksomheden.

Læs også