Erhverv

Har Apple og Google som kunder: Nu får dansk plantefirma millionhjælp

Venturefonden byFounders, der er lavet af en række kendte iværksættere, har nu foretaget sin anden investering.

Artiklens øverste billede
Spiio kan med sin teknologi måle planters vækstforhold og på den måde sørge for, at en gartner kun behøver at give planterne opmærksomhed, når der er behov for det. Foto: Spiio

Selvom det danske plantefirma Spiio har Apple, Google og Airbnb som kunder, er det ikke mange danskere, der kender firmaet.

Men det håber Spiio at lave gevaldigt om på i de kommende år.

Med sin teknologi, der måler planters vækstforhold med data og på den måde fungerer som en digital gartner, håber Spiio nemlig at blive en global spiller i et marked med milliardpotentiale.

Den målsætning får nu medvind i form af en millionindsprøjtning fra venturefonden byFounders, der er lavet af en række kendte danske iværksættere.

Spiio bliver dermed den anden virksomhed, byFounders skyder penge i. Det er der en række grunde til, forklarer Tommy Andersen, medstifter af byFounders og manden bag højtalervirksomheden Libratone.

»Spiio har en virkelig spændende teknologi med et kæmpe potentiale. Vi invester kun i nordiske virksomheder, der er på vej frem og kan blive globale spillere på deres respektive marked,« siger han til Finans.

Tommy Andersen vil ikke afsløre investeringens størrelse, men siger, at den ligger på mellem 0,5 og 1,5 mio. dollars. Det svarer til mellem 3 og 9 mio. kr.

Investeringen er lavet som et lån, der senere kan konverteres til en ejerandel i Spiio.

Plantefirmaet blev etableret i 2015 og har udviklet en trådløs sensor, der hver dag registrerer vækstforholdene i planter i forhold til luftfugtighed, jordfugtighed, vand og sollys. Derved giver Spiio en fysisk gartner informationer, der gør, at gartneren kun skal give planterne opmærksomhed, når der er behov for det.

»Vi har fulgt Spiio-teamet igennem et stykke tid. De har et stort markedspotentiale, og med deres unikke teknologiske løsning står de til at transformere et marked fra primært at være manuelt og fysisk arbejde til at være en datadrevet serviceindustri. Samtidig ser vi, at virksomheder verden over i stigende grad tænker i grønne løsninger i form af beplantning på arbejdspladserne,« siger Tommy Andersen.

Ifølge Martin Graulund Dal, der er stifter af og adm. direktør i Spiio, kan teknologien reducere driftsomkostningerne på planter med op til 30 pct.

»Vi tror på, at beplantning skaber et bedre byliv, og vi ser plantebranchen som en katalysator for en grønnere og mere bæredygtig verden. Vi vil hjælpe branchen med at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel og holde den høje kvalitet selv med et større kundeportefølje,« siger han.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.