Erhverv

Ny kæmpesatsning skal redde Disneyland i Paris

The Disney Company vil investere knap 15 mia. kr. i sin forlystelsespark i Paris, bl.a. med en kæmpe sø og nyt Star Wars-land.

Tirsdag mødtes CEO i Disney, Robert Iger, med den franske præsident Emmanuel Macron i Elysée-palæet i Paris . Foto: Ian Langsdon (AP)

Den verdensberømte forlystelsespark Euro Disney i Paris - bedst kendt som Disneyland - får nu en gevaldig saltvandsinsprøjtning. 

En ny milliardsatsning, den største nogensinde, skal udvide forlystelsesparken med flere områder dedikeret film som "Star Wars" og "Frozen" samt en kæmpe sø.

Investeringen, der lyder på knap 15 mia. kr., blev tirsdag annonceret af CEO i The Walt Disney Company, Robert Iger, efter et møde med den franske præsident Emmanuel Macron i Elysée-palæet i Paris.

Det skriver BBC.

Ifølge selskabet vil udbygningen af Disneyland Paris begynde i 2021 og kommer til at vare flere år ud i fremtiden.

I en pressemeddelelse fortæller Disney, at investeringen er en »solid understregning af, hvor forpligtet selskabet er, når det kommer til at skabe en bæredygtig og succesfuld forlystelsespark, Disneys brandmæssige fyrtårn i Europa.« 

Milliardinvesteringen falder efter, at Disneyland Paris i årevis har kæmpet med lunkne besøgstal og en massiv gæld.

I 2016 faldt antallet af gæster i forlystelsesparken til 13,4 mio. - næsten halvanden million færre gæster end året før.

Ifølge Walt Disney Company skyldes nedgang bl.a. terrorangrebene i Paris i november 2016.

Disneyland Paris ligger godt 30 km uden for den franske hovedstad.

Parken åbnede i 1992 og inkluderer to forlystelsesparker - Disneyland Park og Walt Disney Studios Park - samt flere hoteller.

I dag arbejder mere end 16.000 mennesker i Disneyland Paris.

Læs også
Top job