Erhverv

Dansk milliardærs tyske tøjgigant tjener færre penge

Selvom Zalando havde flere kunder og højere omsætning i 2017, er indtjeningen faldet, viser et nyt regnskab.

Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller-koncernen, er næststørste aktionær i tyske Zalando, som fortsætter sin imponerede vækst. Bare ikke på indtjeningen. Foto: PR Bestseller

Den tyske tøjgigant Zalando, der har Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen som næststørste aktionær, har stadig fart på. Rigtig meget fart på.

I 2017 steg omsætningen fra 27,1 mia. kr. til 33,4 mia. kr., mens antallet af aktive kunder og ordrer steg med henholdsvis 16 og 31 pct.

Men hvor der er fart på salget, er der mere stilstand i indtjeningen. Faktisk går det tilbage.

Ebit-resultatet i 2017 faldt således med 9,4 pct., svarende til et fald på 144,5 mio. kr. Det viser et nyt årsregnskab fra Zalando, som Anders Holch Povlsen ejer over 10 pct. af.

Trods tilbagegangen i indtjeningen glæder Zalandos ledelse sig over udviklingen.

»Zalando fortsætter sin høje fart. I dag har vi bygget en forretning, der nå mere end 23 mio. aktive kunder. En forretning der skaber arbejde for mere end 15.000 mennesker. En forretning der har forandret modeindustrien. Vi er utroligt stolte af og taknemmelige over, hvad vores hold har skabt,« lyder det fra Zalando-ledelsen i forbindelse med årsregnskabet.

Zalando er børsnoteret i Frankfurt, og her er aktien torsdag formiddag kl. 10 faldet med omkring 3,5 pct.

Zalando sælger tøj til kunder i hele Europa og åbnede i 2017 sit første lager i Norden. Lageret ligger i Stockholm og har skabt flere hundrede jobs.

I forvejen driver Zalando lagre i Frankrig, Italien og Polen. I de to sidstnævnte lande er der tilmed flere lagre på vej.

Læs også