Erhverv

Putin fremviser nye atomvåben og sender advarsel til vesten

Vladimir Putins Rusland er rustet til tænderne, lød det i tale til nationen.

Russisk tv har blandt andet fremvist en computer-simulation af et avanceret russisk hypersonic-fartøj på vej mod sit mål. Vladimir Putin spiller med musklerne og meddeler, at Rusland råder over en stribe nye hightech atomvåben, som vil kunne trænge igennem ethvert forsvar. Foto: AP

Vladimir Putin brugte sin årlige tale til nationen til at levere en advarsel til USA om, at Rusland har en stribe nye hightech atomvåben, som kan trænge igennem ethvert forsvar. Det skriver Bloomberg.

»Indse det - forsøg på at indskrænke Rusland har fejlet,« sagde Vladimir Putin ifølge nyhedsbureauet i løbet af en timelang tale, hvor han fremviste videoklip af nye våben, som inkluderede undervandsdroner og langdistancemissiler.

Den usædvanlige demonstration af militærmagt skete i løbet af talen, hvor Putin også sagde, at han ville øge levestandarden i Rusland og bruge flere penge på sundhed og infrastruktur.

Det sker forud for det kommende valg i Rusland, hvor Putin ventes at sikre sig sin fjerde periode som præsident.

Han sagde ifølge Bloomberg, at Rusland længe havde advaret USA om ikke at gå videre med sit anti-missil system,

»Ingen lyttede til os. Lyt til os nu,« sagde Putin.

»Vi truer ikke nogen,« sagde præsidenten ifølge nyhedsbureuaet.

»Ruslands voksende militære magt er en pålidelig garanti for sikkerhed på vores planet, fordi det sikrer den strategiske balance i verden.«

Læs også