TDC: 1,85 millioner kunder kan være ramt af nedbrud

Antallet af kunder, der er påvirket af TDC's nedbrud på mobilnetværket, er steget. Op til 1,85 millioner kunder kan være påvirket. Det oplyser selskabet.

Foto: Morten Henriksen

Den danske telemastodont TDC er blevet ramt af et større nedbrud på sit mobilnetværk. Fejlen på netværket opstod omkring kl. 8.45, og den påvirker mange af TDC's kunder. Ifølge en pressemddelelse fra TDC selv , er der tale om op 1,85 mio. kunder. Tidligere på dagen forlød det ellers, at der ikke var tale om mere end ca. 450.000 TDC-kunder.

»Vi har stærkt begrænset fremkommelighed på tale på TDC’s mobilnetværk. Det påvirker mange kunder, der vil opleve, at de ikke kan ringe eller modtage opkald,« lød det i en mail fra TDC's kommunikationsafdeling tidligere på dagen.

Svaret kom på mail, da nedbruddet også har ramt nummeret til TDC's presseafdeling.

»Data, sms, m.v. fungerer fortsat, og vi arbejder på højtryk på at løse netværksproblemerne,« lyder det videre fra TDC.

Ifølge TDC's egen side med en oversigt over driftsforstyrrelser, påvirker nedbruddet fire systemer i både Danmark, Norge og Sverige.

»Vi har en meget kritisk fejl afledt af en fejl på vores HSS, der berører en meget stor andel af vores IMS kunder,« lyder den noget kryptiske besked på TDC's egen hjemmeside.

Ifølge Ritzau er pt ingen tidshorisont på udbedring af fejlen, men telegiganten har sat al disponibelt mandskab ind på at få den udbedret.

Læs også
Top job