Erhverv

Royal Unibrew leverer rekord trods dårlig sommer

Royal Unibrew øgede både omsætning og indtjening i 2017.

Royal Unibrew forventer øget omsætning og indtjening i 2018.
Foto: Gregers Tycho.

En våd og kold sommer er ikke godt for salget af øl. Alligevel lykkedes det for bryggeriet Royal Unibrew at opnå et rekordresultat og styrke markedspositionen i flere lande.

Omsætningen steg med 1 pct. til 6.348 mio. kr. Resultatet før skat landede på 1.056 mio. kr., og dermed rundede bryggeriet 1 mia. kr.

»Den positive udvikling skyldes ikke mindst en styrkelse af vores markedsposition på de fleste af de markeder, hvor vi opererer. Vi opnåede i det forløbne år det bedste resultat nogensinde, og omsætningen steg i alle dele af vores forretning, når der ses bort fra effekten af ændrede kundeaftaler og en negativ valutakurseffekt i vores maltforretning,« konstaterer Hans Savonije, adm. direktør i Royal Unibrew.

Hovedmarkederne for Royal Unibrew er Danmark, Finland, Italien, Tyskland samt de baltiske lande Letland, Litauen og Estland.

I hvert enkelt land producerer og markedsfører Royal Unibrew lokalt forankrede ølmærker.

Royal Unibrew har gennem de seneste år opkøbt flere bryggerier og producenter af læskedrikke, og investeringerne er fortsat i 2018.

I begyndelsen af januar købte Royal Unibrew således den italienske sodavandsproducent Terme di Crodo.

Royal Unibrew forventer i 2018 at øge omsætningen, der ventes i intervallet 6.650-6.900 mio. kr. Også indtjeningen forventes at blive øget.

Royal Unibrew forventer at udlodde 870 mio. kr. til aktionærerne fordelt på udbytte og aktietilbagekøb.

Royal Unibrew årsregnskab, mio. kr.

  2017 2016
Omsætning 6.384 6.340
Resultat før finansielle poster 1.069 1.001
Resultat før skat 1.056 998
Læs også
Top job