Erhverv
0

Ung milliardær-komet advarer mod Trumps retorik

Verdens yngste selvgjorte dollar-milliardær, Stripe-grundlæggeren John Collison, mener, at det politiske klima i USA gør det svært at finde kvalificeret arbejdskraft til Silicon Valley. Han frygter, at det samme kan ske i England.

Brødrene Patrick (tv.) og John Collison er blevet milliardærer på deres it-komet Stripe. PR-foto: Stripe.

Sammen med sin bror beskæftiger han 700 mennesker i Californien, 100 i Dublin og 25 i London. Han har modtaget investeringer fra tech-guder som Elon Musk, Peter Thiel og Mike Mortiz.

Nu retter han kritik mod Trumps hårde immigrationsretorik.

Det skriver BBC.

Det Hvide Hus' hårde retorik mod immigranter betyder, at nogle software-ingeniører vælger USA fra, mener verdens yngste milliardær, den 27-årige John Collison.

Collison siger, at hans hurtigvoksende virksomhed Stripe har haft problemer med at lokke kvalificeret arbejdskraft til Silicon Valley.

»Folk er mindre villige til at flytte til USA. De gider ikke engang at starte visa-processen på grund af den måde, de opfatter det politiske klima på,« siger Collison i et interview med BBC.

John Collison og broren Patrick blev verdens yngste selvgjorte dollar-milliardærer, da værdien af Stripe blev vurderet til 9 mia. dollars i 2016. Stripe gør det muligt for registrerede brugere at handle hos alle netbutikker, der samarbejder med Stripe, uden at skulle udfylde personlige oplysninger til hver af butikkerne.

Collison frygter, at problemet med at skaffe arbejdskraft til tech-industrien også kan ramme England.

»Sket er sket, men jeg tror, at det vi har mulighed for at påvirke, er opfattelsen af England som et attraktivt sted at arbejde i. Lige nu er USA dårlige til det, og det er en god mulighed for England at gøre opmærksom på sig selv på den front« siger han.

Særligt er milliardæren frustreret over modsætningen i en globaliseret verden og den retorik, han oplever i USA og England.

»Der er en selvmodsigelse i en udadvendt, global teknologi og en eksportbaseret økonomi og anti-immigrations signalerne fra USA og Brexit.«

BRANCHENYT
Læs også