Erhverv
0

Her er radiatoren, der opvarmer dit hjem ved at høste kryptovalutaer

Den franske it-virksomhed Qarnot lancerer nu en computer-radiator, der kan varme dit hjem op, alt imens den høster kryptovalutaer.

QC-1'en varmer dit hjem op ved at løse komplekse algoritmer.
Foto: Qarnot pressefoto

En ekstra løn på 722 kr. for at tænde radiatoren lyder som en ganske god forretning.

Den franske virksomhed Qarnot, der har specialiseret sig i at producere computer-radiatorer, har annonceret virksomhedens første maskine, der er specifikt lavet til at høste kryptovalutaer.

Når det fremover er koldt i dit hjem, og du har brug for at skrue op for varmen, kan du blot tænde for Qarnots nye pc, QC-1'en. Varmen som computeren generer opvarmer nemlig dit hjem, alt imens den høster kryptovalutaer.

Og du skal ikke bekymre dig om støj fra din nye kryptoradiator. QC-1'en har nemlig ingen harddisk eller kølingsfaner.

Qarnot estimerer, at du ved den nuværende kurs, kan høste for omkring 722 kroners Etherum om måneden ved 60MH/s høstkraft. Det er dog uden at modregne det strømforbrug, som maskinen kommer til at forbruge.

Hvis du hellere vil høste Bitcoin eller en anden kryptovaluta, er det muligt at give QC-1'en tre kryptovalutaer at vælge imellem. Radiatoren vil altid høste den mest profitable kryptovaluta ud af de tre mulige.

Qarnot skabte med deres Q.rad-model verdens første radiator, der bruger mikroprocessorer til opvarmning. Qarnot sælger Q.rad-radiatoren til byggeselskaber, der har brug for opvarmning af deres bygninger. Derefter kan virksomheder, der mangler computerkraft til at løse komplekse algoritmer, så som banker og animationsstudier, leje sig ind på computer-radiatorerne. Derved skaber Qarnot et decentraliseret data-center, som opvarmer bygninger.

Det er endnu uvist, om det er muligt at leje computerkraften i QC-1'en ud til eksterne virksomheder, der høster kryptovalutaer.

QC-1 maskinen er Qarnots første radiator, der er målrettet privatforbrugere og til at høste kryptovalutaer.

Computeren sættes hurtigt op ved hjælp af et ethernet-kabel. Herefter tilknytter du din kryptovaluta-pung til Qarnots mobilapp, hvor du fremover vil modtage alt det, radiatoren høster. Qarnot tager ikke nogen andel, så du beholder 100 pct. selv.

BRANCHENYT
Læs også