Erhverv

Markant lønhop til bestyrelsen i SAS

Den kommende bestyrelse i SAS får mellem 42 og 61 pct. mere i løn.

Carsten Dilling vil få 42 pct. mere i løn som SAS-formand end forgængeren Fritz Schur. Foto: Mik Eskestad

Bestyrelsen i SAS har udsigt til en markant stigning i lønnen. På generalforsamlingen i april ventes det nemlig at blive besluttet, at honorarerne til formand, næstformand og bestyrelsesmedlemmer skal øges med mellem 42 og 61 pct.

Carsten Dilling, der ventes at blive valgt til bestyrelsesformand, vil få et honorar på 585.000 svenske kr. om året, og det er 42 pct. mere end den afgående formand, Fritz Schur, der modtog 410.000 svenske kr.

Næstformanden er indstillet til en lønstigning på 61 pct. til 390.000 svenske kr., mens de menige bestyrelsesmedlemmer vil stige med 42 pct. til 295.000 svenske kr. årligt.

Bestyrelsesmedlemmerne i det skandinaviske flyselskab er de seneste år blevet aflønnet noget mere beskedent end andre flyselskaber i Norden. Både Norwegian og Finnair har givet højere vederlag, men nu kommer SAS på niveau med rivalerne.

Bestyrelseshonorarerne vender med stigningen tilbage til niveauet fra før november 2012. Dengang valgte bestyrelsen at gå ned i løn for at vise vejen op til de barske sparekrav og forringelser af overenskomsterne, der var en forudsætning for at selskabet kunne overleve.

»Vi havde i 2012 besluttet at sænke honorarerne til bestyrelse og valgkomite bedømt ud fra den situation SAS var i dengang. Der var krav om tilbageholdenhed. Nu er situationen ændret, og selskabet tjener penge igen, og derfor har vi valgt at gå tilbage til niveauet før 2012,« siger Carl Rosén fra det svenske erhvervsministerium og formand for valgkomitéen i SAS, til branchemediet Check-in.dk.

Han oplyser, at man næste år vil foretage en ny vurdering af aflønningen til bestyrelsen i SAS.

BRANCHENYT
Læs også