Erhverv

Fik du nok at drikke? 1.622 nye danske øl blev sendt i handlen sidste år

Der er blevet noget at vælge imellem for danske øldrikkere - sidste år kom der hver dag flere end fire ny øl på markedet.

Danskerne fik rig lejlighed til at drikke sig gennem nye øltyper. I alt blev der i 2017 produceret 1622 forskellige nye øl. Her er en øl fra Midtfyns Bryghus. Foto: Midtfyns Bryghus

De danske øldrikkere har aldrig haft flere nye øl at vælge imellem.

Sidste blev der sat rekord med 1.622 nye danske øl, og der blev åbnet 30 nye bryggerier.

Antallet af bryggerier og nye øltyper er eksploderet i de senere år. Men sidste år satte rekord, viser en opgørelse fra Beerticker.dk.

Der er et regulært boom i ølmarkedet, hvor der snart er et bryggeri eller en lokaløl på hvert gadehjørne. De mange nye øl betød, at der næsten kom 4,5 nye øl på det danske marked hver dag i 2017.

»Danskerne fik i 2017 virkelig mulighed for at smage på nye øl fra innovative, danske bryggerier. Det er virkelig glædeligt at se, at bryggerierne arbejder stenhårdt for at glæde de danske ølkunder med nye øl,« siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Og udviklingen med de håndbryggede øl vil åbenbart ingen ende tage. Alene i år til dato er der åbnet to nye bryggerier, Crates Brewing og Lammefjordens Bryghus.

Og ifølge foreningen Danske Ølentusiaster, er der yderligere 10 nye bryggerier på vej.

»Det er mange øl at holde styr på. Og jeg tvivler på, at der er nogen, der har smagt dem alle. Men tallet viser, at ølmarkedet bestemt ikke er mættet, eller at danskerne ikke har lyst til at prøve nyt,« siger Hans Peter Jepsen.

Opgørelsen over de 1.622 nye øl dækker over alle kommercielle danske øl. Det vil sige, at de skal have været i fri handel.

Det dækker desuden over øl, der både er fast i et sortiment og øl brygget som engangsøl til særlige lejligheder.

BRANCHENYT
Læs også