Erhverv

Coop vil sælge kæmpe aarhusiansk ejendomsportefølje fra

Supermarkedskæmpe vil af med gammelt fabriksområde, der i dag blandt andet huser indkøbscentret Megasyd. Den ventede milliardindtægt skal blandt andet bruges til afvikle gæld, oplyser koncernen.

Området i Viby ved Aarhus, Coop nu har sat til salg. Foto: Coop.

Ca. 114.000 kvm i bydelen Viby i Aarhus er nu sat til salg.

Det meddeler ejeren Coop i en pressemeddelelse. Supermarkedskoncernen har tidligere drevet egne fabrikker på området. Det sidste kvarte århundrede har koncernen dog udviklet og udlejet ejendomme.

I dag huser det blandt indkøbscentret Megasyd og ejendomskomplekset Sønderhøj, og har ellers lejere som Arla, Kvickly og Bauhaus.

Ifølge Coop har man i den seneste tid modtaget flere henvendelser på området, og på den baggrund regner man med at kunne realisere et milliardsalg - penge, der så skal bruges til afvikle gæld og sætte koncernens butikker i stand.

»Vi er nu færdige med udviklingsprojektet, der blev sat i gang i begyndelsen af 1990erne og har i dag et ejendomskompleks i meget høj kvalitet, med store stabile lejere, optimal geografisk placering og lange lejemål for langt den største del,« lyder det i pressemeddelelsen fra bestyrelsesformand i Coop Lasse Bolander.

»Da investering i ejendomme, som ikke er til egen brug, er uden for vores kerneforretning, og ejendomsmarkedet er gunstigt, er det naturligt at udbyde Sønderhøj og MegaSyd nu.«

Coop har ifølge pressemeddelelsen ejet dele af området fra så langt tilbage som 1904.

BRANCHENYT
Læs også