Erhverv

Presset bøfhus-ejer købt ud af »legendarisk værtshus«

Efter en turbulent opstart for genopstandne Franck A er Palle Skov Jensen nu blevet købt ud af restaurationen.

Palle Skov Jensens livsværk Jensens Bøfhus har de seneste år været i krise. Nu er han købt ud af den ikoniske restauration Franck A i Odense. Foto: Kasper Kamuk

Palle Skov Jensen, der ejer kriseramte Jensens Bøfhus, har solgt sin store ejerandel i Odense-restauranten Franck A.

Det fremgår af en registrering i cvr-registret, hvor det kan ses, at nordmanden Njål Gaute Solland er ny medejer af Franck A, som genopstod sidste år og i medier bliver kaldt »ikonisk« og et »legendarisk værtshus«.

Senest brugte Jyllands-Posten formuleringerne i forbindelse med en restaurantanmeldelse i februar, hvor Franck A fik tre stjerner.

Njål Gaute Solland har også købt en ejerandel fra den tidligere køkkenchef på Falsled Kro Per Hallundbæk, så nordmanden nu ejer to tredjedele af Franck A.

Den nye ejerkonstellation bliver bekræftet af Claus Skovsted over for Fyens Stiftstidende. Han er også medejer af Franck A og skal fremadrettet drive restauranten.

Det er kun fire måneder siden, at Franck A genopstod, og opstarten er ikke gået gnidningsfrit, afslører Claus Skovsted.

»Det er ingen hemmelighed, at Per, Palle og jeg ikke altid har været helt enige om retningen, så der er indgået mange kompromisser. Når man er tre ejere, kan det blive noget rod, fordi der altid er én, der er nødt til at sluge en kamel. Det håber jeg, vi undgår ved at være to og ikke tre ejere,« siger han til Fyens Stiftstidende.

Franck A har siden 1920'erne været en fast bestanddel af bylivet i Odense. I 2013 lukkede Franck A, hvorefter Jensens Bøfhus flyttede ind i lokalerne på Jernbanegade i den fynske hovedstad.

Krisen i Jensens Bøfhus, der har ført til en række lukkede restauranter den seneste tid, fik dog Franck A til at genopstå i lokalerne for nylig.

Udover sit salg af aktier i Franck A forsøger Palle Skov Jensen også at sælge sin gigantiske jagtejendom på Fyn, som snart har været til salg i et år.

Derudover arbejder Palle Skov Jensen og Jensens Bøfhus på at sælge kunstværker og ejendomme for millioner.

I efteråret kom der lidt håb til Jensens Bøfhus, da kæden blev foreløbig reddet af otte fynske erhvervsfolk, som lånte Jensens Bøfhus et stort tocifret millionbeløb. Samtidig blev der lavet en genopretningsplan for kæden, en ny bestyrelse og direktør kom til, og SEB forlængede sin store kredit til Jensens Bøfhus med op til fire år.

Målet er at skabe overskud i bøfkæden i 2019. Det skal ske efter en årrække med store millionunderskud.

BRANCHENYT
Læs også