Erhverv
0

Billund truer København som Danmarks billigste lufthavn

Billetpriserne til oversøiske rejsemål er faldet markant fra Billund Lufthavn. Prisforskellen til København er næsten væk.

Det er blevet langt billigere at flyve oversøisk fra Billund Lufthavn.
Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Det har altid været billigere at rejse til oversøiske rejsemål fra København, men det er slut nu. Billetpriserne til fjerne destinationer fra Billund Lufthavn er nemlig faldet markant i de senere år, og prisforskellen til København er stort set væk.

Her i foråret koster en billet til oversøiske lande i gennemsnit 3.500 kr. fra København, mens prisen blot er 80 kr. højere fra Billund lufthavn. Og til 6 ud af 10 destinationer er det billigere at flyve fra den jyske lufthavn.

Det viser et pristjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk

»Flypriserne på interkontinentale flyruter falder mere fra Billund end fra København, og fortsætter det, vil gennemsnitsprisen ud af Billund snart være lavere end ud af København. Det er tankevækkende, at Danmarks største provinslufthavn er ved at overhale storebror i København med de mest attraktive interkontinentale flypriser til forbrugerne,« siger Ole Stouby, direktør i Travelmarket.dk.

Fortsætter det, vil gennemsnitsprisen ud af Billund snart være lavere end ud af København.

Ole Stouby, direktør i Travelmarket.dk

På ruterne til Bangkok, Rio de Janeiro, Sydney eller Tokyo er det billigst at flyve fra Københavns Lufthavn. Vil man derimod til Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City eller New York, er det billigst at flyve fra Billund Lufthavn.

Det hører dog med, at der ikke er direkte flyvninger til fjerne rejsemål fra Billund lufthavn. Typisk er der et stop i eksempelvis London, Amsterdam, Istanbul, Frankfurt eller Paris.

Gennemsnitspriserne fra Billund til disse destinationer er de laveste nogensinde. Det er især flyselskaberne KLM/Air France og Turkish Airlines, der med deres ruter ud af Billund Lufthavn gør priserne til de interkontinentale destinationer mere attraktive end ud af Københavns Lufthavn.

»Udviklingen bør på sigt få flere flyselskaber til at overveje direkte ruter til fjerne rejsemål fra Billund Lufthavn. Det gælder særligt populære destinationer som New York og Bangkok,« siger Ole Stouby.

Billund Lufthavn arbejder hårdt på at skaffe direkte ruter til fjerne destinationer på fremmede kontinenter.

»Senest om fire år er det vores ambition at kunne åbne en interkontinental rute,« sagde Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn, for nylig til Finans.

Billund lufthavn havde sidste år en vækst i trafikken på 9,2 pct., mens fremgangen i København blot var på 0,5 pct.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også