Erhverv

Handelskrig vil komme til at gøre ondt i transportbranchen

Transportvirksomheden DSV nyder godt af de seneste års positive økonomiske udvikling i en række lande, men en handelskrig kan vende billedet.

En del investorer kan forståeligt nok finde anledning til nervøsitet når man skal vurdere transport- og logistikbranchen i lyset af en global handelsstrid, der kan eskalere til en handelskrig. Uagtet mulige åbninger mellem USA og Kina før påske er handelsstriden en potentiel risiko, der lurer i horisonten. Min vurdering af handelsstriden mellem USA og primært Kina samt delvist EU er, at der vil blive gjort store politiske forsøg på at undgå en yderligere eskalation.

Jeg anser derfor stadig risikoen som potentiel, og dermed ikke direkte. Det har isoleret set ikke noget med DSV at gøre, men alle transportselskabers aktiekurser kan blive ramt, hvis handelsstriden pludselig eskalerer til en handelskrig. Men når jeg som indgangsvinklen til en aktievurdering ser på de overordnede udsigter for en sektor, så er der en anden makroøkonomisk udvikling som jeg mener man skal tage højde for...

Læs også