Erhverv

Tesla-ansatte skal nu bygge biler 24 timer i døgnet

Elon Musk vil have mere fart i produktionen af den bil, der skal gøre Tesla til allemandseje.

Model 3 er et billigere alternativ til de tidligere Tesla-modeller. Foto: Frank Duenzl/AP

De ansatte på elbilproducenten Teslas fabrik i Fremont, Californien, skal nu arbejde i døgndrift. Det sker for at få mere fart i produktionen af Teslas nye Model 3, der er ramt af store problemer.

Tesla-chef Elon Musk vil have, at der ved udgangen af juni skal produceres 6.000 Model 3-biler - hver uge. Det er cirka dobbelt så mange som nu.

Derfor skal fabrikken i Fremont nu køre på fuld blus i alle døgnets timer. Det skriver han i en mail til de ansatte, ifølge flere amerikanske medier.

Meldingen kommer, dagen efter at Tesla midlertidigt stoppede produktionen af Model 3. Det sker for at udbedre problemer med automatisering samt forhindre flaskehalse.

Imens er de ansatte på Fremont-fabrikken sendt på ferie eller sendt hjem uden løn. Den midlertidige nedlukning varer i tre-fem dage.

Ifølge mailen fra Elon Musk er der planlagt endnu en midlertidig nedlukning af produktionen i slutningen af maj. Herefter skal det være muligt at bygge cirka 6.000 Model 3-biler ugentligt, skriver Elon Musk i mailen.

Model 3 er et billigere alternativ til de tidligere Tesla-modeller. Det skal være den elbil, som menigmand kan købe, og som kan gøre Tesla til en rentabel forretning. Det er der brug for, eftersom Tesla i 2017 tabte 12 mia. kr.

For nyligt indsatte Elon Musk sig selv som ansvarlig for Model 3-produktionen.

Læs også
Top job