Erhverv

Nedrivningsfirmaer tiltales i kartelsag

Politianmeldelse fra 2016 fører nu til straffesag mod seks nedrivningsfirmaer, der er anklaget for at have dannet et ulovligt priskartel.

Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Foto: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Et påstået kartel mellem seks nedrivningsvirksomheder ender nu med en tiltale mod ledende medarbejdere fra samtlige selskaber og virksomhederne selv.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

»Tilbudskoordinering er grov økonomisk kriminalitet, der sætter konkurrencen mellem tilbudsgiverne ud af kraft. Det kan give bygherrerne både dårligere og dyrere projekter. Vi politianmeldte sagen, fordi der var mistanke om kartelvirksomhed. Nu vil vi afvente rettens vurdering,« lyder det fra Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der anmeldte sagen tilbage i 2016.

Siden har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK eller i daglig tale bare Bagmandspolitiet, altså efterforsket sagen og rejser nu sag.

Anmeldelsen af de seks nedrivningsfirmaer faldt efter en række uanmeldte besøg fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2015. Firmaernes kartelvirksomhed skal have fundet sted i en række tilbud på offentlige såvel som private nedrivningsenterpriser mellem 2011 og 2013.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen går strafferammen for de private personer, der er tiltalt, på bøde og op til seks år fængsel, mens virksomhederne kan rammes af bøder på op til 10 pct. af koncernomsætningen.

Læs også
Top job