Erhverv

Medie: Netflix vil opkøbe biografer

Streamingtjenesten har planer om at opkøbe biografer, skriver amerikansk medie.

Ved udgangen af marts havde koncernen 125 mio. abonnementer. 
Foto: Paul Sakuma Foto: Paul Sakuma/AP

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix har revolutioneret tv-markedet med sit udbud af selvproducerede film og serier, og forretningsmodellen bliver ved med at tiltrække kunder.

Det næste skridt for Netflix er at opkøbe biografer i en række amerikanske byer. Det siger kilder med kendskab til processen til LA Times.

Ifølge kilderne har Netflix for nyligt undersøgt muligheden for at opkøbe biografer i New York og Los Angeles.

Netflix blev i år udelukket fra samtlige filmfestivaler på baggrund af, at filmene fra selskabet ikke kunne ses i biografen.

»Da vi sidste år valgte to af deres film, troede jeg, at jeg kunne overbevise Netflix om at vise filmene i biografen. Jeg pressede på, men de nægtede,« udtalte Thierry Fremaux, der er direktør for Cannes filmfestival, dengang til nyhedsbureauet Reuters.

Forrige år var Netflix-filmen 'Okja' med i opløbet om at få en pris i Cannes.

Netflix er tilgængeligt i samtlige lande verden over. Ved udgangen af marts havde selskabet i alt 125 mio. abonnementer.

Ifølge det nyeste regnskab steg overskuddet i koncernen i fjor. Overskuddet lå i 2017 på 290,1 mio. dollars sammenlignet med 178,2 mio. året før.

Tjenesten vil i 2018 bruge 8 mia. dollars på at lave nye film og serier. I oktober meldte Netflix ud, at selskabet vil frigøre 80 film alene i år og har lavet aftaler med bl.a. Adam Sandler, Martin Scorsese og Duplass-brødrene.

BRANCHENYT
Læs også