Flere danskere kører med Uber i udlandet - arbejder på at vende tilbage i Danmark

Uber har haft en stor vækst af danske brugere i udlandet. Kørselstjenesten med det anstrengte forhold til Skat overvejer stadig sin tilbagekomst i Danmark.

Ifølge Uber er danskerne stadig glade for tjenesten, som ikke længere opererer i Danmark. Arkivfoto: AP Photo/Gene J. Puskar

Stadig flere danskere benytter kørselstjenesten Uber, selv om den har forladt Danmark.

Uber
  • En kørselstjeneste, der er til stede i mere end 600 byer i 65 lande.
  • Der bliver kørt ca. 15 mio. ture hver dag.
Kilde: Uber.

Det oplyser Uber. Ifølge kørselstjenestens egne tal har der været en vækst på 33 pct. i danskeres brug af Uber i udlandet i årets første kvartal i forhold til samme periode sidste år, hvor Uber stadig opererede i Danmark.

»Selvom Uber ikke længere er til stede i København, viser tallene, at mange danskere stadig er glade for vores produkt,« siger Kristian Agerbo, talsperson for Uber i Danmark, i en pressemeddelelse.

Han sætter ikke konkrete tal på, hvor mange danskere, der benytter Uber i udlandet. Det er derfor ikke muligt at få indblik i, hvilket omfang danskernes brug af tjenesten har. Men det er især i USA, Storbritannien, Frankrig og Holland, at danskere benytter Uber, oplyser selskabet.

Uber forlod Danmark i 2017. Siden har det vist sig, at en stor del af tjenestens chauffører ikke betalte den lovpligtige skat i Danmark.

Således kunne Finans tidligere på måneden afsløre, at en kontrol af 1.195 chauffører foretaget af Skat viste, at kun tre af dem havde betalt korrekt skat og moms i 2014 og 2015. De resterende 1.192 chauffører fik en regning på 11,3 mio. kr. svarende til mere end 9.400 kr. for hver chauffør.

Chauffører er også i både by- og landsret dømt for ulovlig taxikørsel, og fire sager har fået lov til at komme for Højesteret som prøvesager. I dem er chaufførerne idømt bøder fra 40.000 til 486.500 kr.

Uber vil gerne tilbage til Danmark, hvor selskabet ifølge egne tal havde 300.000 kunder, inden der blev lukket ned.

»Vi skal være de første til at indrømme, at vores entré i Danmark var langt fra optimal. Vi er ikke den samme virksomhed i dag, som vi var i 2014. Vi har lært af vores historie, og når vi vender tilbage, skal det ske på den rigtige måde,« siger Kristian Agerbo.

Han oplyser, at Uber arbejder på en tilbagekomst til det danske marked.

»Lige nu arbejder vi hårdt på at finde nye løsninger og genvinde tillid, så vi kan bringe vores produkt tilbage til Danmark snarest«, siger Kristian Agerbo.

Top 10 - byer med flest danske brugere i 1. første kvartal 2018:

1. London

2. Paris

3. Los Angeles

4. New York

5. San Francisco

6. Lissabon

7. Miami

8. Amsterdam

9. Cape Town

10. Prag

Læs også
Top job