Coop dropper millionsatsning i Stadils wifi-eventyr

Coop har stoppet sit ejerskab af it-virksomheden AllUnite, der også har Vækstfonden og Christian Stadil i ejerkredsen.

Hummel-ejer Christian Stadil var den første investor i AllUnite. Siden kom Coop til med millioner af kroner. Men detailgiganten har nu droppet sit ejerskab af it-virksomheden. PR-foto: AllUnite

Dagligvaregiganten Coop Danmark har i en årrække været med til at poste millioner i it-virksomheden AllUnite.

Men nu er det slut for Coop, der har solgt sin ejerandel på mellem 5 og 9,99 pct. af virksomheden, som også har Vækstfonden og Christian Stadil blandt de toneangivende ejere.

Årsagen til Coops exit er, at AllUnites forretningsmodel har ændret sig fra at være et tilbud om gratis wifi-løsninger i butikker, til at fokus nu er på at optimere, hvordan butikker får mest muligt ud af deres markedsføring.

»I den forbindelse har vi i Coop besluttet ikke at deltage i den videre finansiering af AllUnite, hvorfor vi har valgt at sælge vores andel til de fortsættende ejere, og samtidig er jeg udtrådt af bestyrelsen,« skriver Jan Madsen, koncerndirektør i Coop, i en mail til Finans.

Coop var i slutningen af 2014 med til at skyde 22 mio. kr. i AllUnite sammen med venturefonden Northzone.

Siden er der ifølge CVR-registeret tilført knap 10 mio. kr. i kapital til AllUnite, som i sine første tre regnskabsår har givet et sammenlagt underskud efter skat på omkring 21 mio. kr.

Efter Coops stop som medejer af AllUnite er der blevet tilført it-virksomheden yderligere 5 mio. kr. i kapital.

Idéen bag AllUnites koncept var oprindeligt, at butikker i bytte for gratis wifi fik adgang til kundernes smartphones, mens de opholdt sig i butikken.

På den måde kunne butikkerne tippe kunderne om gode tilbud og opsamle relevant data på kunderne.

Hummel-ejer Christian Stadil var den første investor i AllUnite, der blev stiftet og stadig ledes af Kasper Gevaldig og Esben Elmøe.

Læs også
Top job