Erhverv
0

Bavarian opnår orphan drug status for ny kræftvaccine

Arkivfoto

Bavarian Nordic oplyser, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, U.S. Food and Drug Administration (FDA), har tildelt orphan drug status til selskabets nye kræftvaccine, BN-Brachyury til behandling af chordoma.

Chordoma er en sjælden kræfttype, der forekommer langs rygsøjlen. Den er en svær kræfttype at behandle på grund af dens nærhed til og/eller sammenhæng med kritiske strukturer som for eksempel hjernestammen, rygmarven og vigtige nerver og arterier.

- Vi er meget glade for at modtage orphan drug status for vores chordoma-program i lyset af, at der mangler effektive behandlinger for denne patientgruppe, udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Chordoma forekommer i blot ét ud af 1 million mennesker hvert år. Således diagnosticeres cirka 300 patienter med chordoma hvert år i USA, og cirka 700 i hele Europa. Det anslås, at færre en én ud af 100.000 mennesker lever med sygdommen.

Orphan drug status kan gives til lægemiddelkandidater til behandling af sjældne sygdomme og giver blandt andet skattefordele, ligesom medicinalselskabet ikke skal betale gebyr, når der på sigt søges om markedsføringstilladelse hos myndighederne, og markedseksklusivitet i syv år efter produktgodkendelse.

Bavarian-aktien ligger sig i toppen af C25-indekset onsdag og stiger 8,3 pct. til 181,05 kr.

BRANCHENYT
Læs også