Erhverv

William Demant fastholder forventninger til 2018

Også det store aktietilbagekøbsprogram bekræftes på niveauet 1,5-2 mia. kr.

William Demant producerer blandt andet høreapparater under mærket Oticon. Foto: Jens Dresling

William Demant, der er mest kendt for sine Oticon-høreapparater, kom stærkt ind i det nye år. Dermed fastholdes forventningerne om et overskud på den primære drift for hele 2018 på mellem 2,55 og 2,85 mia. kr.

Ifølge kvartalsmeddelelsen oplever selskabet et stærkt momentum med gode organiske vækstrater på tværs af hele forretningen.

»Det glæder mig, at alle vores forretningsaktiviteter har gjort det godt i de første måneder af året. Der er ingen tvivl om, at vores innovative produkter imponerer både kunder og slutbrugere – især vores helt enestående høreapparat Oticon Opn, der hele tiden får nye brugere og således hjælper flere og flere mennesker til at høre bedre,« lyder det fra Søren Nielsen, koncernchef og adm. direktør for William Demant Holding, der fortsætter:

»Og retningen er klar. Vi tilbyder et bredt udvalg af hearing healthcare-løsninger, som, når alt kommer til alt, alle har til formål at lette livet for mennesker med høretab.«

William Demant har for vane kun at komme med en såkaldt »trading update« i forbindelse med første og tredje kvartal, og dermed er der ikke offentliggjort mere specifikke tal for udviklingen.

Koncernen vurderer, at man har fulgt med den globale vækst på markedet for høreapparater, som forventes at blive på mellem fire og seks pct.

På engrosmarkedet for høreapparater har William Demant leveret en vækst - målt i værdi - der ligger »betydeligt over den estimerede markedsvækstrate«.

Med andre ord har William Demant været i stand til at få en højere pris for sine apparater, end det stykmæssige salg egentlig burde tilsige.

Der har været særligt høje vækstrater i Nordamerika, herunder især i USA, på grund af et bedre salg til private forhandlere.

Også salget til det såkaldte VA-program er gået frem. Markedsandelen lå på 15 pct. mod 12 pct. i samme periode sidste år.

I Europa har der været særlig god vækst i Frankrig. I Tyskland har man tidligere tabt en stor kunde, men her har Willam Demant været i stand til at kompensere ved at sælge flere apparater til nye kunder.

I Asien har et øget salg til især kineserne været motoren for en stærk vækst i omsætningen i regionen.

Rent strategisk er William Demant i gang med en spareøvelse, der skal give en besparelse i omkostningerne på 200 mio. kr. om året, når den er fuldt udrullet. I år regner koncernen med at have nået 150 mio. kr. i omkostningsreduktioner.

Endelig bekræfter koncernen, at man forventer at købe aktier tilbage for mellem 1,5 og 2 mia. kr. Indtil i dag har man købt aktier tilbage for 431 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også