Søren Kragballe, f. 1955, er profilredaktør på Finans. Han har i mere 25 år beskæftiget sig med erhvervsjournalistik. Efter praktiktiden på Jydske Tidende i Tønder og Kolding kom Søren i 1985 til Ritzaus Bureau i København. Herfra blev han i 1990 ansat på Dagbladet Børsen og skiftede til Jyllands-Postens erhvervsredaktion i 1999, hvor han har været siden.
Han har primært beskæftiget sig med de store industrivirksomheder og har især en forkærlighed for de af selskaberne, der kan fremvise aner tilbage til tiden, hvor Jacobsen, Tietgen og H.N. Andersen regerede.
Søren Kragballe er oprindeligt fra Sønderjylland og har tidligere spillet ishockey for Vojens, hvor det blev til tre Danmarksmesterskaber og en del landskampe.
Som registreret bruger kan du gemme artiklen til senere læsning.
William Demant, der er mest kendt for sine Oticon-høreapparater, kom stærkt ind i det nye år. Dermed fastholdes forventningerne om et overskud på den primære drift for hele 2018 på mellem 2,55 og 2,85 mia. kr.
Ifølge kvartalsmeddelelsen oplever selskabet et stærkt momentum med gode organiske vækstrater på tværs af hele forretningen.
»Det glæder mig, at alle vores forretningsaktiviteter har gjort det godt i de første måneder af året. Der er ingen tvivl om, at vores innovative produkter imponerer både kunder og slutbrugere – især vores helt enestående høreapparat Oticon Opn, der hele tiden får nye brugere og således hjælper flere og flere mennesker til at høre bedre,« lyder det fra Søren Nielsen, koncernchef og adm. direktør for William Demant Holding, der fortsætter:
»Og retningen er klar. Vi tilbyder et bredt udvalg af hearing healthcare-løsninger, som, når alt kommer til alt, alle har til formål at lette livet for mennesker med høretab.«
William Demant har for vane kun at komme med en såkaldt »trading update« i forbindelse med første og tredje kvartal, og dermed er der ikke offentliggjort mere specifikke tal for udviklingen.
Koncernen vurderer, at man har fulgt med den globale vækst på markedet for høreapparater, som forventes at blive på mellem fire og seks pct.
På engrosmarkedet for høreapparater har William Demant leveret en vækst - målt i værdi - der ligger »betydeligt over den estimerede markedsvækstrate«.
Med andre ord har William Demant været i stand til at få en højere pris for sine apparater, end det stykmæssige salg egentlig burde tilsige.
Der har været særligt høje vækstrater i Nordamerika, herunder især i USA, på grund af et bedre salg til private forhandlere.
Også salget til det såkaldte VA-program er gået frem. Markedsandelen lå på 15 pct. mod 12 pct. i samme periode sidste år.
I Europa har der været særlig god vækst i Frankrig. I Tyskland har man tidligere tabt en stor kunde, men her har Willam Demant været i stand til at kompensere ved at sælge flere apparater til nye kunder.
I Asien har et øget salg til især kineserne været motoren for en stærk vækst i omsætningen i regionen.
Rent strategisk er William Demant i gang med en spareøvelse, der skal give en besparelse i omkostningerne på 200 mio. kr. om året, når den er fuldt udrullet. I år regner koncernen med at have nået 150 mio. kr. i omkostningsreduktioner.
Endelig bekræfter koncernen, at man forventer at købe aktier tilbage for mellem 1,5 og 2 mia. kr. Indtil i dag har man købt aktier tilbage for 431 mio. kr.
Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.