Erhverv

NNIT justerer forventninger til omsætningen ned

Carsten Snejbjerg

Det viser regnskabet for månederne januar, februar og marts.

It-selskabet oplevede et overraskende fald i omsætningen fra selskabets "ophav", Novo Nordisk, og det var baggrunden for selskabets nedjustering af vækstforventningerne til omsætningen for hele året.

- Desværre så vi et fald på 20 pct. i omsætningen fra Novo Nordisk. Det store fald i indtægterne fra Novo Nordisk kom uventet, og vi har måttet nedjustere forventningerne til året. Men den stærke vækst, vi oplever uden for Novo Nordisk, er betryggende, og jeg er glad for, at vi fastholder overskudsgraden, fremhæver finansdirektør Carsten Krogsgaard i en kommentar.

Han mener også, at regnskabet afspejler, hvor solidt NNIT kan vokse uden for sit ophav.

Novo Nordisks andel af NNIT's samlede omsætning er det seneste år faldet fra 45 pct. i første kvartal af 2017 til 37 pct. i dette års første kvartal.

- Uden for Novo Nordisk leverer vi tocifrede vækstrater i første kvartal: Omsætningen på internationale life science-kunder er vokset med mere end 20 pct., og på entreprise-segmentet er væksten i omsætningen 24 pct., oplyser finansdirektøren

I første kvartal rapporterede selskabet en omsætning på 699 mio. kr. mod 715 mio. kr. i samme periode sidste år. Driftsoverskuddet faldt til 61 mio. kr. fra 75 mio. kr., og bundlinjen skrumpede til 46 mio. kr. fra 56 mio. kr.

Overskudsgraden i kvartalet endte på 8,7 pct. i rapporterede valutakurser sammenlignet med 10,5 pct. i 2017. Justeret for timingen af påsken var overskudsgraden 10,5 pct., oplyser NNIT.

Selv om overskuddet falder, har NNIT besluttet at udbetale interimudbytte på 2 kr.

Ordrebeholdningen for 2018 i begyndelsen af andet kvartal voksede med 2,8 pct. til 2487 mio. kr. i forhold til ordrebeholdningen for 2017 i begyndelsen af andet kvartal. Ordrebeholdningen for de efterfølgende to år steg med 20 pct., oplyser NNIT i regnskabet.

NNIT justerer forventningerne til 2018 til omsætningsvæksten i faste valutakurser til 3-6 pct. fra tidligere 4-7 pct., mens forviklingerne til driftsmarginen fastholdes på omkring 10-10,5 pct. - ligeledes i faste valutakurser.

BRANCHENYT
Læs også