Erhverv

Dansk Supermarked skifter navn efter 54 år

Det nye navn skal afspejle ejeren og vise, at Dansk Supermarked ikke kun er et supermarked, lyder det.

Varehuskæden Bilka er del af Dansk Supermarked. Foto: Sofia Busk

Danmarks største dagligvarekoncern, Dansk Supermarked, skifter navn. Det sker for at markere, at koncernen nu udelukkende er ejet af Salling Fondene.

I 2014 blev Dansk Supermarked overtaget af Salling Fondene, der købte A.P. Møller-Mærsk ud af dagligvarekoncernen. Med Salling Fondene som eneejer bliver Dansk Supermarked nu omdøbt til Salling Group efter virksomhedens ophav.

»Med Salling Group vender vi på mange måder tilbage til vores rødder og hylder vores oprindelse. Vi er stolte af det, som Ferdinand og ikke mindst Herman Salling skabte, og som vi nu viderefører endnu tydeligere i Salling-navnet med ambitionen om at sikre en ledende, langsigtet og levedygtig dansk detailvirksomhed,« siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, i en pressemeddelelse.

Om Salling Fondene

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

  • Købmand Herman Sallings Fond
  • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Fondene er eneejer af Salling Group og har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter. Samtidig har de givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport, uddannelse og velgørenhed. Siden 2012 har Salling fondene doneret mere end 850 millioner kroner.

Dansk Supermarked står bag mere end 1.500 dagligvarebutikker fordelt på kæderne Føtex, Bilka og Netto. Derudover driver koncernen bl.a. Salling-stormagasinerne og Wupti.com.

Det nye navn – Salling Group – henviser dels til virksomhedens ejere, Salling Fondene, dels til grundlæggerne Ferdinand og Herman Salling, som lagde fundamentet for Salling Group.

Først Ferdinand Salling, der etablerede en manufakturhandel og siden stormagasinet Salling. Derefter hans søn Herman Salling, der fortsatte og udbyggede virksomheden med Føtex (1960), efterfulgt af Bilka (1970) og sidenhen Netto (1981), hvilket i dag udgør hovedparten af Salling Group.

Navnet Dansk Supermarked har eksisteret siden 1964, da A.P. Møller-Mærsk blev medejer af koncernen.

Navneskiftet træder i kraft den 1. juni. Her vil der også blive lanceret et nyt logo.

Læs også
Top job