Erhverv

Tidligere Youtube-direktør vil gøre bloggere til pengemaskiner med 300 mio. i baglommen

Flere og flere lever af at lave videoer på Youtube. Nu vil en tidligere Youtube-direktør gøre videobloggerne til en stor forretning. Med sig har han 315 mio. kr. i investorkapital til en start.

Foto: Bloomberg/Patrick T. Fallon.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at en af Youtubes allerøverste direktører, Ben Grubbs, skred fra den globale videoplatform, der er ejet af Google.

Nu har han indhentet 50 mio. dollars, svarende til ca. 315 mio. kr., fra private investorer. De mange millioner skal bruges til at skyde gang i hans nye virksomhed Next 10 Ventures, der skal forvandle videobloggere, eller youtubere, som det også hedder, til lukrative forretninger.

Next 10 Ventures vil gå ind som investor og igangsætter af nye forretninger, der bringer youtubere og bloggere videre. Det kan være tøjkollektioner, professionelle videoer eller undervisningsmateriale.

Ben Grubbs blev ansat i Youtube som øverste direktør for partnerskaber i 2012. Har fandt han talenter, der kunne lave videoer, som millioner af følgere rundt om i verden ville klikke ind på.

Men selv om mange talenter fik succes som youtubere, oplevede Ben Grubbs, at udviklingen strandede der. Meget sjældent blev youtubernes store brands kommercialiseret yderligere.

»Jeg mente, vi skulle finansiere youtubernes indhold til Youtube, så det blev bedre, og hjælpe med større forretningsideer. Men den allerøverste ledelse havde andre ideer og initiativer,« siger Grubbs til Bloomberg.

»Målet med Next 10 Ventures er at identificere forretningsmuligheder, der bygger oven på det brand, som bloggerne har skabt på Youtube,« siger han.

Mange bloggere er i dag gået over til at videoblogge på Youtube, hvilket er blevet lukrativ indtjeningskilde pga. sponsorerede produkter og annoncering fra virksomheder. "Youtuberne" har deres egne kanaler på Youtube og har i nogle tilfælde flere millioner følgere, der jævnligt ser med.

De hjemmestrikkede videoer handler om alt fra computerspil til mode og makeup. Men youtuberne er blevet en vigtig reklamesøjle for virksomhederne, og selv i Danmark kan nogle bloggere og youtubere hive en generøs månedsløn hjem.

Ben Grubbs vil ikke afsløre, hvilke kendte youtubere og bloggere hans nye virksomhed vil skyde penge i som de første. Men han fortæller, at Next 10 Ventures allerede er i kontakt med flere af de verdenskendte bloggere.

Læs også
Top job