Erhverv

Dansk IT-leverandør vil bringe bitcoin-teknologi til shippingindustrien

IT-leverandøren NNIT har indgået en aftale med det danske selskab Blockshipping om at medudvikle virksomhedens blockhainplatform, der er målrættet shippingindustrien.

Samarbejdet med Blockshipping og NNIT om at udvikle blockchainteknologien, starter i andet kvartal af 2018.

Foto: Daniel Bockwoldt/AP

Du har sikkert hørt det mange gange før.

Økonomer eller investorer, der udskammer kryptovalutaer, men roser den bagvedliggende teknologi for sine mange anvendelsmuligheder.

Og nu lader det til, at de får et mere konkret argument.

NNIT, en af danmarks førende IT-leverandører, har indgået en aftale med iværksættervirksomheden Blockshipping, om at medudvikle det danske firmas blockchainplatform - The Global Shared Container Platform.

Samarbejdet begynder i andet kvartal af 2018.

GSCP-projektet vil, når det er færdigudviklet, tilbyde et komplet blockchainbaseret-register, hvor hele shippingindustriens gods bliver registeret sammen med realtids lokationer af enhver container i verden. Selskabet vil derved monitorere mere end 27 mio. shippingcontainere.

Torben Craner blockchain-ekspert og konsulent i NNIT, skriver i en pressemeddelelse:

"Platformen har tiltrukket en masse opmærksomhed, fordi den er et fremragende eksempel på, hvordan blockchain kan løse reelle problemer i verden. Tidspunktet er helt rigtigt, og vi ser frem til at samarbejde med Blockshipping, imens de hjælper shipping-industrien med at omfavne digitaliseringen med nye forretningsmodeller og nye teknologier."

Blockshipping har allerede modtaget finansiering fra Den Danske Maritime Fond, private investorer og venturekapitalister. For at fremskynde udviklingen af GSCP-platformen, kører Blockshipping sideløbende en ICO (Intial Coin Offering), som er blevet blockchain-selskabernes foretrukne form for kaptialrejsning og svarer meget til en regulær aktieudstedelse.

Holdet bag Blockshipping består af folk med flere årtiers erfaring fra ledende stillinger i den globale containerindustri. NNIT vil i samarbejdet bidrage med programledelse, design, blockchain-arkitektur og offshore-udvikling af prototyper.

"Vi ønsker at GSCP-platformen skal gå forrest i shippingindustrien. Derfor har Blockshipping fundet det perfekte match i NNIT, som er en velrenommeret it-leverandør til nogle af de mest regulerede industrier, der stiller høje krav til kvalitet og sikkerhed," siger grundlæggeren af Blockshipping, Peter Ludvigsen.

BRANCHENYT
Læs også