Erhverv

Teleforliget er på plads - mere støtte til landområder og en løftet pegefinger til kommunerne

De grundlæggende principper for telepolitikken bliver videreført, mens statsstøtten til hurtigt bredbånd forøges. Kommuerne skal sørge for bedre vilkår til tele- og elselskaberne.

Tele- og energibranchen investerer årligt milliarder af kroner i bl.a. nedgravning af fibernet. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck.

Efter 19 år med det samme teleforlig har alle Folketingets partier med energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen landet et nyt teleforlig. Det sætter rammerne for udrulning af bredbånd og konkurrencen på telemarkedet i årene frem. Aftalen løber indtil 2021, hvor forligspartierne sætter sig sammen og evaluerer forliget.

Her er fem vigtigste nøglepunkter i forliget:

1. Markedet styrer stadig.
Et centralt udgangspunkt for forliget er, at udrulning af mobil og bredbånd i Danmark stadig skal være markedsdrevet og teknologineutralt. Det er en grundsten i telepolitikken, som bliver videreført. Det betyder, at det er investeringerne fra teleselskaberne og elselskaber, der skal sikre gode og hurtige forbindelser til danskerne frem for staten eller kommunernes penge...

BRANCHENYT
Læs også