Erhverv

Endnu et købsbud på Norwegian på vej

Efter flere mislykkede forsøg på at opkøbe flyselskabet Norwegian, forsøger IAG sig igen med et bud.

Norwegian har allerede afvist to købstilbud fra International Airline Group (IAG). Foto: Finn Frandsen. Foto: Finn Frandsen

Knap 10 mia. kr. Det er prisen på det nye bud som International Airlines Group (IAG) har sendt til lavprisselskabet Norwegian med henblik på at opkøbe det. Det skriver det spanske medie Expansion. Nyheden videreformidles også af norske e24.no og Marketwatch.

Tidligere har Norwegian-ledelsen afvist to bud fra IAG. Ifølge Expansion lyder det sidste bud på 330 norske kroner pr. aktie (256 danske kr.), selvom den fredag lå på ca. 250 norske kroner (195 kr.) pr. aktie.

IAG ejer flyselskaber som Iberia, Vueling, Aer Lingus og British Airways. Og altså måske også snart Norwegian, hvis buddet ikke afvises ligesom de foregående.

»Vi kan konstatere at IAG er gået ind i ejerskabet i Norwegian og vist interesse for hele selskabet. Det betyder, at en international og professionel luftfartskoncern tror på Norwegians forretningsmodel og vækststrategi,« skriver Norwegians kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen i en epost.

Ifølge Norwegian blev de to seneste bud afvist, da de ikke var store nok. IAG-chef Willie Walsh forklarer, at han helst ser forhandlingerne foregå på stilfærdig vis.

»Det er ikke en forretning, jeg skal lave. Vi har udtrykt interesse. Hvis de ikke vil købes af IAG, er det fint. Jeg tænker ikke at gøre noget fjendtligt, det er ikke min stil,« sagde Willie Walsh til Reuters.

I starten af april købte IAG knap 5 pct. af aktierne i Norwegian for at komme i dialog med det norske flyselskab.

Læs også
Top job