Erhverv
0

Coop skærer til: Nedlægger en række stillinger

Coop, der skal lukke mere end 70 butikker, gennemfører nu nedskæringer i sin administration, hvor en række ansatte mister deres job.

Foto: Sine Fiig

Dagligvaregiganten Coop fortsætter med at skære til. I løbet af 2018 skal Coop lukke i alt 74 butikker, og nu rammer slankekuren også en stribe administrative stillinger i koncernens hovedkontor i Albertslund.

Coop nedlægger 33 stillinger og giver en række ledende skikkelser nye referencer i koncernen. Det erfarer Finans.

Tidligere på ugen nægtede Coop at kommentere, om der var planlagt nedskæringer, men nu viser en intern mail, at det forholder sig sådan.

Mailen blev sendt ud tirsdag fra koncerndirektøren i Coop, Jens Visholm, som skriver:

»Når vi arbejder smartere sammen, sikrer ensartede processer og i det hele taget bliver mere effektive, betyder det også, at vi bliver færre. Samlet set nedlægger vi 33 stillinger. Heldigvis er det lykkedes at finde jobs til en række kolleger, der nu flytter til andre stillinger. Desværre har vi ikke kunnet finde nye jobs til følgende gode kolleger, som fratræder hen over den kommende periode.«

Coop-koncernen
  • Coop Danmark driver kæderne Kvickly, Superbrugsen, Dagli’brugsen, Irma og Fakta med tilsammen knap 1.150 butikker.
  • 345 selvstændige brugsforeninger driver tilsammen 411 af Coops butikker.
  • Koncernen omsætter for ca. 45 mia. kr. inkl. de selvstændige brugsforeninger. Uden dem er omsætningen ca. 40 mia.
  • Koncernen ejes af 1,7 mio. medlemmer.

Coop er under hårdt pres og meddelte for nyligt, at man lukker 47 Fakta-butikker. Også en række Irma-butikker og butikker i kæderne Dagli'Brugsen og LokalBrugsen har måttet lade livet.

Lukningen af butikkerne kommer oven i en turbulent periode internt i Coop, hvor koncernen gennemgik en valgkamp om formandsposten, som blev genvundet af den siddende førstemand, Lasse Bolander. I sin sejrsale varslede Lasse Bolander, at omkostningsnedsættelser var koncernens »førsteprioritet.«

For bare end en måned siden kunne Coop Danmark bryste sig af at være landets største daglivarekoncern. Men de mange butikslukninger har gjort, at koncernen måtte overlade førstepladsen til arvefjenden fra Dansk Supermarked, som nu er den største dagligvarekoncern herhjemme.

BRANCHENYT
Læs også