Erhverv

Investeringsbank pumper mere end en milliard i mobilspil

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs investerer 1,2 mia. kr. i mobilspilsudgiveren Voodoo.

Voodoos spil blev downloaded omkring 300 mio. gange sidste år. 
Foto: Thomas Emil Sørensen

Goldman Sachs har skudt omkring 200 mio. dollars, svarende til 1,2 mia. kr. i den franske mobilspilsudgiver Voodoo.

Det oplyser en kilde tæt på sagen til Reuters.

Voodoo blev grundlagt i 2013 af Alexandre Yazdi og Laurent Ritter og står i skrivende stund bag fem spil ud af de 25 mest downloadede spil på Apples danske app-store. Spillene er alle simplet udformet og kan bedst sammenlignes med gamle arkadespil som Space Invaders og Pac-Man.

Det er ofte ikke Voodoo selv, der producerer spillene. I stedet udvælger de spil fra små spiludviklere, som de optimerer og hjælper med at gøre til en succes.

Alle Voodoos spil er gratis at hente, så virksomheden tjener sine penge på reklameindtægter. Det estimeres, at virksomheden på tværs af platforme har omkring 150 mio. brugere om måneden.

Om investeringen skriver investor i Goldman Sachs Alexandre Flavier i en pressemeddelelse:

»Vi er blevet imponeret over visionen, evne til udførelse og innovationshastigheden af holdet bag. Vi er entusiastiske omkring partnerskabet med Voodoo under lederskab af Alexandre Yazdi, i den her kritiske accelerationfase for den franske tech-konge.«

Vice president of games hos Voodoo, Gabriel Rivaud, tilegner virksomhedens succes til holdets tilgang til sine fejl. I selskabet første fem år havde de to spil, der ikke klarede sig særligt godt. Halvandet år senere havde selskabet analyseret sine fejl og rettet dem i sit næste spil Paper.io, der blev en kæmpesucces.

»Efter fire år med problemer var vi nødt til at ændre vores tilgang,« sagde Gabriel Rivaud på en konference i London onsdag. »Fra den data vi samlede var vi i stand til at forbedre vores spil og præsentere millioner af downloads.«

Voodo planlægger at bruge den store kapitalindsprøjtning til at fortsætte sin vækst, hyre flere ansatte i Europa og USA samt tilføje flere ingeniører. De to grundlæggere Alexandre Yazdi og Laurent Ritter beholder aktiemajoriteten i Voodoo.

BRANCHENYT
Læs også