Erhverv

Porsche tvinges til at standse salget af nye biler

Skærpede miljøkrav tvinger Porsche til at standse salget af nye biler de kommende måneder.

Hvis man har planer om at købe en ny Porche, må man væbne sig med tålmodighed. Salget af nye biler er lige nu indstillet i Europa.

Porsche tvinges til standse salget af nye biler i Europa de kommende måneder. Det skyldes skærpede miljøkrav, som Porsche endnu ikke er i stand til at leve op til, skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung, FAZ.

Ifølge FAZ har Porsche indstillet salget af alle nye biler som følge af vanskeligheder med at leve op til nye EU-krav for indholdet af miljøskadelige stoffer i bilernes udstødningsgasser. De nye regelsæt sænker grænserne for, hvor meget bilerne må forurene - både i en testsituation og i daglig brug. Angiveligt har Porsche undervurderet de tekniske udfordringer, som det indebærer at skulle leve op til de nye krav.

Ifølge FAZ må europæiske Porsche-kunder belave sig på at vente til i hvert fald marts 2019, hvis de vil købe en fabriksny Porsche i modellerne Cayenne eller Panamera. Klassikeren 911 kan i bedste fald leveres i efteråret 2018.

Af Porsches hjemmeside fremgår det fredag, at en række modeller - herunder Cayenne og Panamera - for tiden ikke kan bestilles som fabriksnye. Det skyldes »kommende tilpasninger« af disse modeller, oplyser Porsche på hjemmesiden.

De nye, skærpede miljøregler træder i kraft 1. september, og ifølge Reuters oplyser Porsche, at kunderne i mellemtiden kan forudbestille de ønskede modeller hos forhandlerne. Hos forhandlerne lyder meldingen imidlertid, at nogle modeller først kan leveres helt fremme i marts 2019, skriver FAZ.

Porsche har først afvist at kommentere historien, men har efterfølgende oplyst til FAZ, at leveringsvanskelighederne skyldes en overfyldt ordrebog.

Porsche-kunder, som gerne vil have en fabriksny bil nu og her, er i et dilemma, da der vil gå lang tid inden Porsche kan levere de tilpassede modeller, der lever op til de nye miljøkrav, påpeges det i Frankfurter Allgmeine Zeitung.

Læs også