Erhverv
0

Ikea vil kun bruge materialer, der kan genbruges

Torsdag meddelte Ikea en af de større ændringer i virksomhedens historie. Foto: Carsten Andreasen.

Mens flere og flere virksomheder på verdensplan regulerer deres adfærd for at skåne miljøet, kom svenske Ikea med en ambitiøs udmelding torsdag.

Møbelgiganten meddelte nemlig, at virksomheden har en ambition om udelukkende at bruge genbrugsmaterialer og materialer, der kan genanvendes. Dermed skal virksomheden være komplet klimapositiv, og det fra 2030. Det skriver Business Insider Nordic.

Det nye mål er sat for at imødekomme fremtidens ressourceknaphed og sker som led i en strategiændring, der fokuserer på prisbillighed, tilgængelighed og miljøet.

Ikeas ambition er, ifølge Ikeas strategichef Torbjörn Lööf, at blive »menneske og planet-positive« i 2030, som han formulerer det.

»Gennem vores størrelse og rækkevidde har vi mulighed for at inspierere og gøre det muligt for en million mennesker at leve bedre liv, inden for planetens grænser,« siger han ifølge Business Insider Nordic.

I målet om at blive en »cirkulær« virksomhed, vil Ikea reducere dets CO2-fodaftryk fra eksempelvis varehuse med 80 pct. i 2030 i forhold til år 2016. Drivhusgasser skal også nedsættes med især 15 pct. sammenlignet med samme år. Samtidig er målet at nedsætte CO2-fodaftrykket med 70 pct. på de enkelte Ikea-produkter, hvilket eksempelvis skal ske ved at bruge nye materialer til varerne og nye transportmetoder.

Ikea har for nyligt investeret over 10 mia. kr. på genanvendelig energi og har endvidere erklæret, at virksomheden i 2020 har et mål om at bruge og forbruge 100 pct. genenvendelig energi. I 2025 er ambitionen at kunne foretage hjemmeleveringer uden CO2-udledning.

Ikea er en af verdens største virksomheder og tæller forretninger i omkring 50 lande. Sideløbende med målene om at blive en mere klimavenlig forretning, forbruger boligvirksomheden omkring en pct. af verdens træbeholdning.

BRANCHENYT
Læs også